Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hlásenie prehrievania HDD

Hlásenie prehrievania HDDdisku Toshiba - dostal som zánovný notebook /má 3 roky,,, proc 1,8 Giga/ , dal som cez program HD Tune , diagnostikovať či nemá náhodou zlé sektory, našťastie nemal. Ale tento program hlásil po práci cca 20 minút bublinou že sa procesor kriticky prehrieva 56 C. Poradite mi co s tým? mám očakávať že zachvíľu bude HDD - KO. Pýtal som sa v obchode ževraj to je v pohode pokiaľ tam nie je 80 C, nech sa nevzrušujem. Teda neviem keby som ho zaťažil trebárs na 2 hodiny aká by bola vtedy teplota.

HDD opravdu není software
Změna kategorie, původně: Software (host)

Předmět Autor Datum
Hlásenie prehrievania HDD ze sa procesor kriticky prehrieva 56 C Co se ti teda vlastně přehřívá?…
host 12.08.2007 17:48
host
mam Toshibu M70. Procik P-M 2GHz... na 55 st. se spousti vetrak a ochladi to asi o 15 st... a tak do… poslední
gd 12.08.2007 23:26
gd

Hlásenie prehrievania HDD

ze sa procesor kriticky prehrieva 56 C

Co se ti teda vlastně přehřívá?

Obecně, v notebooku bývají vyšší teploty než ve stolním PC a komponenty by ny to měly být stavěné. Záleží, jestli byl třeba ntb používán v prašném prostředí, může být zanesený ventilátor a žebra chladičů. Nebo se může jednat o výrobní vadu, třeba špatný kontakt procesoru či HDD s chladičem. Prodávají se chladící podložky, což je jedno z možných řešení... Případně disk může mít špatně zkalibrované teplotní čidlo - můj Western Digital hlásí přes 60°C a přitom je na omak úplně vlažný...

Přečti si tuto diskuzi:
http://pc.poradna.net/question/view/68403-notebook- a-prehrivani-hdd

mam Toshibu M70. Procik P-M 2GHz... na 55 st. se spousti vetrak a ochladi to asi o 15 st... a tak dokola.

Jinak HDD od Toshiby 60GB ma pri bezne praci 50 stupnu. Pri defragmentaci na 57 st. jsem ji vypnul. Prvni disk vydrzel cca 3 mesice, pak BB a reklamace. Po vymene ty teploty same. Udelal jsem si vlastni chladici podlozku se 3 vetrakama(chladi cpu, grafiku, pamet a hdd). Disk ma 40 st. a cladic CPU se spousti malokdy... Jede cca 12 hodin denne a uplana pohoda.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru