Předmět Autor Datum
Ano můžeš, pokud máš Windows legálně.
Georgij Gadjukin 15.08.2007 08:52
Georgij Gadjukin
Ano, mám. Vyřešeno, jdu pálit
marekdrtic 15.08.2007 08:58
marekdrtic
Já bych to CD trochu rozšířil. Zkopíruj si ho na harddisk a do nějaké složky toho zkopírovaného CD-…
nononot 15.08.2007 09:27
nononot
A já bych tu vizi ještě o kousek posunul. Až bude autor přeinstalovávat, je dobrý si udělat obraz (i…
Pavel 15.08.2007 09:43
Pavel
zase ze mě nedělejte takovýho amatéra obraz disku mám, zálohy na disku E: (mám 3 oddíly: C-windows a…
marekdrtic 15.08.2007 09:50
marekdrtic
zase ze mě nedělejte takovýho amatéra Do hlavy ti nikdo nevidí. Pavel
Pavel 15.08.2007 09:54
Pavel
Image nainstalovaného systému je jistě dobrá věc, ale asi je problém, když se vymění část HW v PC ne… poslední
nononot 15.08.2007 10:04
nononot

Já bych to CD trochu rozšířil. Zkopíruj si ho na harddisk a do nějaké složky toho zkopírovaného CD- třeba Third party nakopíruj ovladače desky, zvukovky, síťové karty a pod. , nějaké užitečné drobné programy ( třeba 7zip, Foxit Reader, Media Player Classic, základní kodeky) aktualizace Windows. Na CD se vejde kromě Windows ještě přes 100 MB software. Programem nLite můžeš ještě provést další úpravy, například vložit licenční číslo, aby si ho při instalaci nemusel zadávat a pak vše pomocí nLite vypálíš jako bootovací. Ovladače a software sice rychle stárnou, ale v nouzi se může hodit něco z toho, co si na disk přidáš ( třeba nebudeš mít CD s ovladači a net bude nefunkční )

A já bych tu vizi ještě o kousek posunul. Až bude autor přeinstalovávat, je dobrý si udělat obraz (image) nainstalovanýho operačního systému. V případě problémů obnoveno ze zálohy do cca 15 minut (záleží na výpočetním výkonz PC, komprimaci obrazu, ...). Dá se udělat pomocí programů Ghost, True Image, DriveImageXML (tento je free).

Je ale dobrý připomenout, že obnova OS z obrazupřepíše vše na systémovým disku, tj. všechny data (jsou-li na C:) je nutný zazálohovat.

Pavel

Image nainstalovaného systému je jistě dobrá věc, ale asi je problém, když se vymění část HW v PC nebo se instaluje na jiné PC ( třeba si kamarád poškodí vlastní originál). Na instalační CD bych navíc klidně dal ovladače k ATI i NVidia grafikám. Přidat si může i vyexportované bookmarky, kontakty a podobně. Možná by šlo udělat i kombinované DVD- instalační+image. Záloha na harddisku je dobrá, ale CD je mobilnější a pohotovější a univerzální.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru