Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Připojení druhého počítače k internetu

Dobrý den, chtěl bych koupit druhý počítač...Mám však jeden dotaz - je možno jej připojit k internetu a pokud ano, jak bych to provedl mám-li doma už jeden počítač připojený k internetu přes pevnou linku (neomezené připojení) a modem nepodporující napojení druhého počítače....Ten druhý počítač by byl až v druhý místnosti, dost daleko od toho prvního (přes kuchyň)...Jaké jsou možnosti? První by mohla být, že si koupim modem pro dva počítače (adsl router...) a nějak to kabelama převedu přes kuchyň až do pokoje toho druhého počítače...Ale slyšel jsem o možnosti přes wifi? že bych se napojil na tento první počítač s internetem? můžete mi o tom říci více? S pozdravem Petr kučera.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podle mě je modemu jedno, kam to posílá. Potřebuješ router (modem a zároveň router by asi vyšlo dráž… poslední
Kráťa 18.08.2007 14:33
Kráťa

Podle mě je modemu jedno, kam to posílá. Potřebuješ router (modem a zároveň router by asi vyšlo dráž - jestli takové jsou). Z modemu to jde do routeru, z routeru jde jeden kabel do jednoho, druhý kabel přes kuchyń až třeba do garáže a tam je druhý počítač.
Co se týče Wi-Fi, tak to je vhodné na to, když je druhý počítač notebook a běhá se s ním po bytě. V tom případku se používají routery, co ještě rozesílají signál. U druhého stolního je to ale zbytečné a o hodně dražší. Na druhém bys musel mít Wi-Fi kartu a anténu, nebo třeba USB Wi-Fi adaptér (zkrátka něco na příjem).
Na připojování se dostanu jen párkrát do roka, nemám v tom přehled. Až tu budou kolegové, co to dělají denně, bude to vyřešené raz-dva.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru