Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ovislink WL-1120AP, Síťový kabel byl odpojen

Zdar všem, posledních asi 14 dní se mi záhadně vypíná výše psaný AP. Pracuje jako klient připojení k síti místního ISP a vede z něj kabel do síťové karty v PC. Asi 2x denně v systrayi vyskočí bublina, že je síťový kabel odpojen a když se podívám na Ovislink, všechny LEDky jsou tmavé. Pohnu s napájecím jackem a zapne se to. Znáte někdo takovou poruchu? Je problém v kontaktu napájecího jacku, v napájecím zdroji, nebo v klientu?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
spíš bych řekl urvaný konektor napájení na desce Ovise.
touchwood 19.08.2007 18:15
touchwood
1. To mě taky napadlo. Stává se to? Je to např. chatrně provedené a užs´ to viděl? 2. Než ho začnu…
orang-utang 19.08.2007 18:34
orang-utang
jo, ale tyhle zátuhy většinou vypadají, jako když vše jede (svítí led apod.), ale CPU je tuhý. Tebe,…
touchwood 19.08.2007 18:59
touchwood
Zatím díky, nechám téma otevřené a počkám, jak se situace vyvrbí. Měl jsem napájecí kablík s 9V prod…
orang-utang 19.08.2007 19:20
orang-utang
První věc po které bych šel je vnitřní průměr toho kupovaného konektoru, prodávají se min. 2 variant…
strejdabrabenec 19.08.2007 20:07
strejdabrabenec
Jasně, kupoval jsem oba rozměry a pak zkoušel. Jeden nešel zasunout a tomu druhému jsem trochu zdefo…
orang-utang 19.08.2007 20:54
orang-utang
No průřez je teda slušnej, to je pravda. Teď jsem si uvědomil že doma mám vlastně stejný řešení-na p…
strejdabrabenec 19.08.2007 22:13
strejdabrabenec
Ani jedno z toho si bohužel nemůžu dovolit. Klient i s napáječem je majetkem ISP a do nastavení klie… poslední
orang-utang 19.08.2007 22:34
orang-utang

jo, ale tyhle zátuhy většinou vypadají, jako když vše jede (svítí led apod.), ale CPU je tuhý. Tebe, protože ti nesvítí ani power LED, bych tipoval na prostý nedostatek šťávy, tj. studeňák na desce nebo v napájecím konektoru či samotném přívodním kablíku.

Deska vevnitř má klasický, do desky zapájený napájecí konektor. on ten studeňák může být i na těch pružných kontaktech v konektoru..

Zatím díky, nechám téma otevřené a počkám, jak se situace vyvrbí. Měl jsem napájecí kablík s 9V prodloužený dvoulinkou 20m x 1,5mm, protože zdroj je v UPSce pod stolem a klient na půdě, tak byl možná špatný dotek na kupovaném jacku, někdy jsou to shity, i když jsem si dával záležet. Originál jack má po obvodu drážku (zápich), ten prodlužovací jí neměl. Teď jsem dal zdroj přímo na půdu ke klientu a natáhl prodlužovák 220V, tak budu pár dní pozorovat.

Nedá se k Ovislinku koupit náhradní zdroj, kdyby původní pošel? Parametry 9V 700mA. Google mlčí.

První věc po které bych šel je vnitřní průměr toho kupovaného konektoru, prodávají se min. 2 varianty vypadající na pohled stejně, ale u té s větším průměrem není spolehlivý kontakt. Druhá věc je napětí.
Já mám zkušenost takovou že 9V na 20 m je pro tyhle krabičky na hraně, spíš bych tam dal zdroj 12 V, Ovislink si to přebere. 1120ka snese dost velké kolísání napětí, např. 5460ku se mi s dlouhým stejnosměrným nízkonapěťovým prodlužovákem uspokojivě rozchodit nepodařilo nikdy. Chovalo se to tak že se krabička restartovala. Můj tip je že teď to bude šlapat bez problémů.

Jasně, kupoval jsem oba rozměry a pak zkoušel. Jeden nešel zasunout a tomu druhému jsem trochu zdeformoval vnitřní trubičku, aby při zasunování mírně dřela po kolíku v konektoru AP.

Sice 20m, ale průřez 1.5mm^2, to jsem čekal, že bude dost.

Stejně budu muset nějak řešit nízké napětí, protože půda je hořlavý prostor a nacpaná krámy, 220V prodlužováku se docela bojím, máme tam myši a dávat ho do pancéřek - lopota. Dvoulinku jen tak hodím...:-p

Napadlo mě, že zrada byla ve ztrátovém vedení + bídný kontakt shitkonektoru. Někdy jsou ty povrchy sice kov, ale jako by snad izolovaly, vodivost hrozná, velký přechodový odpor. Je to chrom nebo nikl nebo co... Zkusím sehnat pozlacený :-)

No průřez je teda slušnej, to je pravda. Teď jsem si uvědomil že doma mám vlastně stejný řešení-na půdě 1120 napájená cca 15m kabelu podobnýho průřezu a zdroj má 9V - originál. Ale konektor je taky originál-přešmiknul jsem kabel u originál zdroje a přidělal ho na kabel na čokoládu. Chodí to bez problémů, asi to bude ten konektor. Jinak není na škodu zkontrolovat firmware v tom ovisu-jestli je tam stabilní verze 3.00.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru