Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Deska Gigabyte GA-MA69GM-S2H a funkce pouze s PATA

Tyhle desticky jsem si velmi oblibil, nezkousel jsem ale jednu vec, kterou bych nyni potreboval (a nemam u sebe ani jeden kousek na test). Cituji vlastni dotaz na CC:

"Zdravim. Tuhle desku znam a je to jedna ze svetlejsich hvezdicek na obloze mainboardu :-). Dovolim si vsak polozit dotaz na funkci, kterou jsem nikdy nezkousel - jedna se mi o "nahradu" za odpraskly pajsl SA AGP, kde zustal funkcni pouze HDD a DVD-ROM (vse PATA). Pripojim-li tato dve zarizeni na jednu ksandu jako master/slave, bude deska schopna bootovat a "obsluhovat" DVD-ROM, ci je odkazana pouze na SATA (a IDE port je jenom "z nouze ctnost" vazany na ovladac)? Ma nekdo osobni zkusenost?"

Toz, ma nekdo osobni zkusenost? :?:

Předmět Autor Datum
Nemam ale ak dobre pozeram na gigabyte tak je tam SB600 southbridge, a ten ma ten jeden kanal PATA p… poslední
MM.. 23.08.2007 23:48
MM..

Nemam ale ak dobre pozeram na gigabyte tak je tam SB600 southbridge, a ten ma ten jeden kanal PATA priamo v sebe http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformat ion/0,,30_118_14603_14620%5E14623,00.html sekcia "IDE Controller", takze by to mal byt plnohodnotny legacy PATA port. Ale skusenosti s tou doskou nemam. Tak ci tak pouzivat pre PATA systemovy HDD+CDROM by sa to malo dat, nevidim dovod preco nie (prinajhorsom to bude chcet dodatocny ovladac po F6 pri instalacii XP, ale nemalo by).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru