Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Hromadná změna přípony

(no flame pls)
Ja som bol prvy a ty si to porusil, takze musim reagovat. Beriem ze niektore veci boli najskor v TC a neskor inde, ale ja som napr. vela veci videl na forach, niektore navrhy/ziadosti som pisal sam, ked este v TC neboli, alebo som o tom nevedel, takze pouzivat termin "kopiruju" je prehnane IMHO.

FC ma uz novu uplne prerobenu verziu, uz sa aj vzhladovo aj funkcne viac lisi od TC, aj ked lisila sa aj starsia verzia, ja som si vybral najskor Servant Salamander, najviac mi sedel, bol vyrazne odlisny od TC, potom som presiel na FC, ten bol takou zlatou strednou cestou, sam som dost ovplyvnil jeho vyvoj a myslim ze je teraz vhodny ako pre "prieskumnikov", tak pre TC-ckarov, ktori chcu legalny free suborovy manazer. Viac pride coskoro s uplne novou verziou ktora uz je vonku, ale stale tam este nie su vsetky funkcie.

Inak ku kopirovaniu, TC dlho nemal moznost pre premenovanie pouzivat standard F2, teraz uz je to mozne, to by sa tiez dalo nazvat kopirovanim a zo Salamanderu si tiez nieco skopiroval, ale je to hlavne o tom co si ziadaju ludia na fore toho ktoreho programu - a ti ludia casto pouzivaju aj ine programy, takze je logicke ze ked niekde vidia funkciu ktoru potrebuju, napisu a autor to implementuje.

Nemam rad ked niekto obvinuje autorov programov (bolo to aj v pripade Irfanview/XnView) z kopirovania, ak by ten "originalny" program bol tak dokonaly, tak by nikto nemusel pouzivat tu "kopiu" - a v pripade Irfanview/XnView to ani nie je o platenej/neplatenej verzii, kedze su zadarmo.

Druhy dovod preco to nemam rad su patenty, teraz napr. autor FC musel premenovat funkciu Flat view (v TC tusim Branch view), lebo si to autor ineho programu patentoval, co je nezmysel, ved ked sa zamyslite, co by sa stalo ak by si niekto patentoval dvojklik, oznacovanie Insertom, drag & drop a pod. tak kde by sme dosli??

Do tretice - kopiruje sa aj opacne, najdite mi program, ktory nema jedinu funkciu, ktora bola najskor v inom programe...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny