Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Omezený účet ve WXP - nastavení v registru u správce - prosím pomoc

Dík.
Hmmm. Nějak jsem nenašla, kde "vypnout" zjednodušené sdílení. Vůbec tam nic takového v záložkách možnosti složky nevidím.
Není "chyba" právě v tom, že sdílené dokumenty prostě smějí omezení uživatelé jen omezeně užívat? A to vždycky? Dá se to nějak nastavit - tuším, že asi ne...
U těch programů to asi bude obdobné. Pokud nechci s každým problémem nastavovat jednotlivé programy, není lepší pracovat běžně jako správce? Jenže zase nechci být on-line. Nebo mi hrozí nebezpečí jen když jsem na internetu přes prohlížeč?
Jak to řešíte?
Potřebuji pracovat s PC jako s celkem - měnit sdílené složky, mazat jejich části a chodit průběžně na internet. Je tedy dobré pracovat jako správce a mít neprůstřejný prohlížeč, nebo je lepší se vždy odhlásit a přihlásit a radši nepokoušet osud?
Když budu třeba upravovat fotografie, mám se přihlásit jako správce? A nevadí, že jsem stále on-line? Nebo mám vypínat modem?
Je asi lepší mít co nejméně sdílených dokumentů, pracovat jako samostatný omezený uživatel a případně se přepínat při problémech s programy na správce.....
Já teď vůbec nevím.
A navíc mám neustále nepříjemný pocit, že se mi někdo chce nabourat do PC přes internet. Z ničeho nic se mi vytvořil nový uživatelský účet s omezenými právy, jak je tohle možné? Nikdy se mi nic takového nestalo.
Přes firewall vše nepovoluji až na výjimky - třeba aktualizace antivirového programu. Někdy firewall píše o povolení k servrům, které vůbec netuším, zda povolit či ne, tak je radši nepovoluji - jak se v tom vyznat?
Zmatená lamička Janička :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny