Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Hledání volných wifi kanálů.

Dobrý den,
potřeboval bych nějaký program na hledání volných wifi kanálů a to i u skrytých SSID, takže NetStumbler je z kola ven. Stejně jsem ho ani nerozběhal.
Nechci to na žádné špehování. Takže žádný packet catcher není podmínkou...
Mám Atheros AR5006EG2.

Díky za pomoc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Staci ti program, ktory je dodavany ku karte. Volny kanal najdes mozno tak v lese. U b/g normy su le…
fleg 29.08.2007 20:36
fleg
ano, "tubro rezimy az 128Mbit/s" funguji tak, ze se umisti na sesty kanal, a jeste polovinu prvniho… poslední
JR_Ewing 17.09.2007 09:25
JR_Ewing

Staci ti program, ktory je dodavany ku karte. Volny kanal najdes mozno tak v lese. U b/g normy su len 3 kanale z 13 povolenych, ktore sa neprekryvaju. Navyse u g normy koluju zvesti, ze pri pouziti roznych nitro a turbo rezimov priamo od vyrobcov zariadenie zaberie cele volne pasmo.

ano, "tubro rezimy az 128Mbit/s" funguji tak, ze se umisti na sesty kanal, a jeste polovinu prvniho a dvanacteho.. takze cele pasmo jde vime kam.. A jeste lepci jsou ruzne pristroje k zakoupeni v super/hyper/mega marketech ( set kamery s televizi pro sledovani prostor, bezdratovy prenost obrazu od videa do pokoje k tv apodobne.. ), kde je o bezdratove casti pouze to, ze je to v pasmi 2,4GHz a to je teprve sum :-) Brezzenety jsou na ustupu ( jeste aby ne, kdyz je to technologie z druhe svetove valky ), ale tohle je plnohodnotne nahrazuje.
Zajimalo by me, proc se hleda volny kanal. Pokud chces poskytovat internet, tak se dohodni s ostatnimi poskytovateli, a ke klientuch tahni spoje na 5GHz, pokud to mas pro spojeni vzdalenych lokalit, pouzij smerovych anten a to te nemusi pouzity kanal temer zajimat ( 5GHz doporuceno ) a pokud to chces domu, tak tam by to snad nemel byt takovy problem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru