Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Modrý odstín monitoru

Mám LCD monitor Prestigio 17" po cca 2 měsíčním používání má obraz na monitoru modrý nádech, všechna nastavení by měla být v pořádku, a problém se projevuje už při bootvání počítače. Jen se ujišťuji jestli to nemůže být nějaká blbost než monitor budu reklamovat. Díky moc

Předmět Autor Datum
jiný monitor funguje bez problémů, tažke grafická karta to snad nebude.
Libor 30.08.2007 09:05
Libor
A co jiný kabel?
nononot 30.08.2007 09:12
nononot
nalomený vga kabel? edit: sorry, nějak jsem přehlíd všechny dva starší příspěvky
lední brtník 30.08.2007 09:51
lední brtník
Jiný kabel nemám, zkusím ho někde sehnat a vyzkoušet, dám potom vědět. Ale přijde mi to nepravděpodo…
Libor 30.08.2007 12:16
Libor
Ako silny je ten "modry nadech"? Nemenil si nahodou v menu monitora "teplotu farieb"? Ak das prilis…
MM.. 30.08.2007 13:01
MM..
Ta Teplota barev se tam volí z předefinovaných hodnot (warm, cold apod.) a ten nádech to skoro neovl…
Libor 30.08.2007 13:15
Libor
Aj tak skus v menu monitora zvolit navrat na tovarne nastavenia (manufacturer defaults). Skusit to h… poslední
MM.. 30.08.2007 13:26
MM..

Ako silny je ten "modry nadech"? Nemenil si nahodou v menu monitora "teplotu farieb"? Ak das prilis vysoku (9600K apod) je to do modra ak prilis nizku je to do cervena. Ale to by bolo len jemne do modra, takze ak to mas moc silno do modra tak vadny monitor alebo grafika. Kabel je nepravdepodobny to by R alebo G alebo B skor chybalo (bolo by do fialova, zlta alebo modrozelena) a nie do modra, ale ak mas na skusku kabel mozes skusit. Hlavne zobrat monitor a skusit na inom PC aby si vedel co reklamovat (ci monitor alebo grafiku).

P.S. jo este skontroluj v menu monitora ci nie je rozstelovana teplota farieb tam kde sa nastavuje osobitne uroven R,G,B, tam by sa to dalo rozstelovat tak ze by to bolo uplne do modra, prip. zvol v menu monitora navrat na tovarne nastavenia, ak to tam je (spravidla to tam je).

Ta Teplota barev se tam volí z předefinovaných hodnot (warm, cold apod.) a ten nádech to skoro neovlivní, zůstává tam pořád..Například z červeného písma to dělá takové fialové, jako kdyby se namíchali dvě barvy..nebo jako kdyby přes to byla nějaká maska (fólie). Zkusím co nejdřív ten kabel..

Aj tak skus v menu monitora zvolit navrat na tovarne nastavenia (manufacturer defaults). Skusit to hlavne na inom PC (mozes aj s inym kablom) a ak to bude do modra tak rovno ho ist reklamovat (prip. to skusit na inom PC rovno v predajni kde si to kupil :) Kym to neskusis na inom PC tak nevies ci je problem grafika alebo monitor.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru