Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno změna IP adresy u Lexmark E120N

všechny nové síťové krámy pro domácnost jsou dělány údajně pro co nejjednodušší konfigurovatelnost :-|

to většinou znamená připojení přes dhcp k domácímu routeru (nepoužívám dhcp). pokud tiskárna nedostane na vyžádání adresu, nastaví si ji sama z nějakého nového módního rozsahu snad 174.x.x.x, už si nevzpomínám.
mi z ní po přivezení domů po nějakém zapnutí a možná po stisknutí nějakého tlačítka - snad zelená šipka, nemůžu teď najít návod - vylezl papír s konfigurací a hlavně s tou IP.
zhruba tuším že jsem pak přestavil adresu routeru, aby tiskárna ležela v jeho rozsahu daném maskou (174.x.x.y) a taky ip svého pc (nebo jsem si spíš přidal na chvíli duální adresu 174.x.x.z do nového rozsahu).
pak už se člověk přes běžný webový prohlížeč dostane do administrace tiskárny, změní ip jak potřebuje, resetne router vytažením zdroje a tiskárna je detekována a sama si vyžádá ovladač...

jenže dnes vím, že zřejmě stačilo jen mít na routeru nastaveno dhcp, a o žádných problémech bych se nejspíš ani nedozvěděl.

no než jsem to dopsal a hledal a nenašel návod...
aspoň ještě jedna možnost: tiskárna má i usb vstup, je možné nainstalovat i ovladač pro usb - ale pak si nejsu jistý jestli se člověk nějak dostane k nastavení ethernet rozhraní. takže - dhcp to jistí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny