Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kvalita barev integrovaných GK

Zdravím, mám takový dotaz. Budu si stavět nové PC. Bude hlavně sloužit na Wort, Excel, internet atd. na to mi stačí integrovaná GK. Hry na tom hrát nebudu. Ale taky na tom budu upravovat fotky a jde mi mi věrné zobrazení barev. A právě nevím jak jsou na tom integrovaný GK. Monitor mám slušný EIZO. Je v tomto směru nějaký rozdíl mezi integrovanou GK a GK samostatnou? Občas (párkrát do roka) na tom taky budu stříhat nějaký rodinný video. Jde to s integrovanou GK? O rychlost mi ani nejde, zase tak často to dělat nebudu. Hlavně aby z grafiky lezly kvalitná barvy. Například u integrovaných zvukovek, se na některých základovkách dostává do zvuku šum. Hrozí toto i u integrovaných GK? Jakou koupit? Nebo je lepší pro tento účel (kvalita barev, bez šumu) samostatná karta? Jaká? Pokud by stačila integrovaná, nestraním ani AMD ani Intelu. Dík za Vaše rady.

Předmět Autor Datum
A jaky ze to ma byt board? Dnes je situace takova, ze integrovane GPU na desce zvlada vse (s vykonov…
mif 01.09.2007 16:59
mif
Monitor je to Eizo S2110W. Hry na tom hrát nebudu, takže ono výkonové omezení mi nevadí. A koukám, ž…
Pak 01.09.2007 17:11
Pak
Dvacet kilo za systemovou jednotku? Toz to budes mit temer Hi-End. V tvem pripade (sporadicke hry) s…
mif 01.09.2007 17:20
mif
Koukám, že jsem dost mimo realitu. Už je to nějaký čas co jsem naposledy kupoval PC. A OS? Poznám ro… poslední
Pak 01.09.2007 17:27
Pak

A jaky ze to ma byt board? Dnes je situace takova, ze integrovane GPU na desce zvlada vse (s vykonovym omezenim pro nove hry). Jaky ze je to monitor? Je-li to (jelito :-)) Eizo, neni moc co rict (pouze nakalibrovat barvy). Strihani videa zalezi pouze na "mocnosti" CPU a velikosti RAM. Integrovane zvukovky uz taky nejsou takove shity, jak byvaly - prakticky na vsech novych deskach najdes HDA kodeky, ktere ti zahudou zcela dostatecne bez prehnaneho sumu. Kolik za to chces dat?

Monitor je to Eizo S2110W. Hry na tom hrát nebudu, takže ono výkonové omezení mi nevadí. A koukám, že ve zvukovkách jsem nějak zaspal dobu. No co, zase jsem chytřejší. Na PC mám připraveno 20k, ale za kvalitu si rád připlatím. Strop bych viděl někde okolo 30k.

Dvacet kilo za systemovou jednotku? Toz to budes mit temer Hi-End. V tvem pripade (sporadicke hry) spis doporucim Intel C2D. S grafikou si starosti nedelej - i kdyz poridis integrovanou (napr. na desce s G33), neni nikde napsane, ze nemuzes upgradovat. Nikde nevidim otazku OS - 32, ci 64 bit?

Koukám, že jsem dost mimo realitu. Už je to nějaký čas co jsem naposledy kupoval PC. A OS? Poznám rozdíl mezi 32 a 64 bity? Většinou budu používat Photoshop a pár dalších. Jo a Win XP nebo Visty? Nemám v tom moc přehled. Chci aby mi to nějaký čas vydrželo. Nejsem z těch co musí mít stále to nej. Chci aby to bylo stabilní a fungovalo tak jak má s ohledem na budouctnost. Ale kolik let je ta budouctnost to fakt nevím, jde to moc rychle dopředu. Nevím jak dlouho se ještě budou psát programy i pro Win XP. Jinak ta cena by mělo být HW + OS.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru