Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přehrávač s HDMI...

Asi jsem natvrdlý, ale k čemu mi je u dvd přehrávače HDMI výstup? Vím, že když propojím pomocí HDMI kabelu TV a přehrávač, tak že kvalita obrazu přes přehrávače by měla být stejná jako v TV. Ale na co mi tato funkce je, když to je pouze přehřávač a nikoli rekordér?
A dále, pokud mám dvd rekordér bez HDMI a přehrávač s HDMI, tak propojit je asi nelze tak, abych nahrával s HDMI, že? :-)

Předmět Autor Datum
No máš to nejak popletené. HDMI kábel slúži predovšetkým pre videa s vysokým rozlíšením. (1280x720,…
Liddry 10.09.2007 08:42
Liddry
Jo takhle to je... Teď už to chápu... Já myslel, že obraz přes ten přehrávač je lepší - když se ale…
Honza. 10.09.2007 09:40
Honza.
no to tam treba určite niečo ponastavovať. Kamarát má HDD rekordér PANASONIC (model nefím teraz) a n…
Liddry 10.09.2007 10:17
Liddry
No nevím no. V tom rekordéru jsem normálně naladil stanice, jako když to ladím u TV, ale ta kvalita… poslední
Honza. 10.09.2007 11:05
Honza.

No máš to nejak popletené. HDMI kábel slúži predovšetkým pre videa s vysokým rozlíšením. (1280x720, 1920x1080). Ale samozrejme aj pri prehrávaní klasickom DVD je obraz lepší cez HDMI ako napr. cez SCART. A to, " že či bude kvalita obrazu cez prehrávač rovnaká ako v TV " to som akože vážne nepochopil. Pokiaľ máš na mysli TV vysielanie (či už analog alebo digital) tak to berem ako srandu. ;-)

Jo takhle to je...
Teď už to chápu...
Já myslel, že obraz přes ten přehrávač je lepší - když se ale koukám na TV. Mám totiž dvd rekordér a když přes něj nahrávám (nebo se přes něj koukám na TV), tak mám horší kvalitu než přes TV samotně.
Čili já myslel, že když to propojím tím hdmi kabelem, že bude ta kvalita stejná jako u samotné TV.
Teď chápu, že to je jak je.
A myslíš, že to je poznatelné s tím hdmi než když to propojím jenom scart kabelem?
Protože když si něco nahraju, tak mám kvalitu horší - páč přes ten rekordér to už je horší, ale když si to nahrané pustím, tak mi kvalita připadá stjná jako když pustím TV přes ten rekordér - rozumíš mi?
Díky

no to tam treba určite niečo ponastavovať. Kamarát má HDD rekordér PANASONIC (model nefím teraz) a na Plasmu LG to má pripojene cez "Component" (YUV) a nahratý obraz má skoro rovnakú kvalitu ako originál na TV. Takže teoreticky cez HDMI by nemala byť degradácia v kvalita. Musíš pozrieť do manuálu. Bo pokiaľ si pametám čo mi kamoš vravel, tak pri niektorých rekordéroch sú rôzne nastavenia pri iných káblových pripojeniach.

No nevím no. V tom rekordéru jsem normálně naladil stanice, jako když to ladím u TV, ale ta kvalita je hold horší - nejhorší to je u Primy. Mám to propojené scartem, páč hdmi u rekordéru nemám - ale i dkybych měl, tak mi to je tedy asi na nic, že? Asi je jedno jak to je připojené - záleží asi na kvalitě rekordéru...
Jinak mám taky TV LG - LCD.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru