Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém se zálohováním v Acronis True Image (Ghost) na více DVD

Zdravím,
mám funglové PC (Intel Core 2 Duo E6750, Gigabyte DS4, 2GB RAM Dual Channel 800MHz A-Data, X1650Pro, HDD Samsung 320GB0) běží mi tam XP Pro SP2. Disk je rozdělený na dva oddíly. Snažím se udělat zálohu systémového oddílu v program Acronis True Image 10, tak jak jsem to dělal už snad 100x, potřebuju ale tu zálohu rozdělit na více DVD. No problem, v ATI jde nastavit ať se záloha rozdělí automaticky... Takže nastavím, co potřebuju, spusím zálohu, ta proběhne v pořádku a na druhém oddílu se mi pěkně objeví 4 odzálohované soubory. Ale když chci tyto soubory vypálit na DVD, tak vždy u třetího svazku zálohy se mi objeví chyba "Cyklická redundatní kontrola" a vypalovaní skončí chybou. Tato chyba se objevuje nejen u vypalovaní, ale daný soubor nejde ani překopírovat v rámci pevného disku. Ještě dodám, že pokud použiji Ghosta a nastavím ho stejně jako u ATI, problém je úplně ten samý, prostě 3. soubor zálohy nevypálím, ani nepřekopíruji... 1., 2. a 4. klidně, ale třetí prostě ne...:-/ Nesetkal se s tím někdo? Myslíte, že může být chyba v HW (RAM, či HDD)? Už jsem fakt v koncích...

Díky!:beer:
MaSo

Předmět Autor Datum
Doufám, že děláš tu zálohu z bootovacího média a ne z XP. Vypustil jsi ze zálohování swap a hibernač…
L-Core 10.09.2007 10:18
L-Core
No, zálohu dělám z XP, vždycky jsem to tak dělal a pokaždé to fungovalo...:-[ Swap a hibernační soub… nový
MaSo 10.09.2007 11:16
MaSo
Acronis TI verze 10 nezálohuje data stránkovacího souboru (pagefile.sys ve Windows XP) a soubor hibe… nový
Lubor 10.09.2007 11:37
Lubor
A že by v programu byla volba umožňující zálohu těchto dvou souborů, toho jsem si nevšimnul. Pokud… nový
MaSo 10.09.2007 11:43
MaSo
Zkus to z bootovacího CD. Zálohu systému z živých Windowsů bych určitě nedělal... To s tím swapem a… nový
L-Core 10.09.2007 11:59
L-Core
Kontrolu integrity myslím přímo z toho ATI - určitě tam nějaká volba kontroly (dříve vytvořených) ar… nový
L-Core 10.09.2007 12:03
L-Core
Tak jsem zkusil udělat zálohu do jednoho souboru a pusit naní tu kotrolu integrity v ATI, záloha kon… nový
MaSo 10.09.2007 17:23
MaSo
Ještě zkontroluj disk jestli neobsahuje vadné sektory, vzpomínám si že jsem o podobném problému kdys… nový
janík 10.09.2007 21:38
janík
Jestli máš disk Seagate nebo Maxtor, stáhni si DiskWizard, což je vlastně ATI 10. Linky na download… nový
L-Core 11.09.2007 08:06
L-Core
Tak jsem si nakonec sehnal bootovací CD ATI z plné verze...:-[ Udělal jsem zálohu a použil jsem rozd… poslední
MaSo 11.09.2007 12:53
MaSo

Doufám, že děláš tu zálohu z bootovacího média a ne z XP. Vypustil jsi ze zálohování swap a hibernační soubor? Co kontrola integrity?

Zkus to pro srovnání zazálohovat do jednoho souboru (na D:) a zkontrolovat na integritu a přesunout (na C:) ten.

No, zálohu dělám z XP, vždycky jsem to tak dělal a pokaždé to fungovalo...:-[ Swap a hibernační soubor vypustit zkusím, to jsem taky nevěděl, že je za potřebí...:-[ Pokud kontrolou integrity myslíš chkdsk /f, tak to jsem dělal.

Tohle zkusit, mě napadlo až těsně před spaním a to už jsem neměl sílu. V úterý budu u toho PC, tak to všechno vyzkouším.

Trochu jsem Googlil a našel jsem, že se někomu stal podobný problém.

Acronis TI verze 10 nezálohuje data stránkovacího souboru (pagefile.sys ve Windows XP) a soubor hiberfil.sys, který uchovává obsah paměti RAM při přechodu počítače do režimu spánku. A že by v programu byla volba umožňující zálohu těchto dvou souborů, toho jsem si nevšimnul.

A že by v programu byla volba umožňující zálohu těchto dvou souborů, toho jsem si nevšimnul.

Pokud je ATI tak chytrý, že nezálohuje ty soubory sám, tak pak nevím... No pro jistostu zkusím přesunout swap na druhý oddíl.

Zkus to z bootovacího CD.
Zálohu systému z živých Windowsů bych určitě nedělal... To s tím swapem a hiberfilem mě jen tak napadlo, zkušenosti s tím nemám.

Dnes bych měl (pokud dojde zásilka...) zahájit skládání nového PC a ATI10 jsem taky zakoupil - za pár dní budu mít tedy i vlastní zkušenost ;-)

Tak jsem zkusil udělat zálohu do jednoho souboru a pusit naní tu kotrolu integrity v ATI, záloha kontrolou neprošla (chyba: "Nelze přečíst data z disku.", když jsem se koukl do logu z ATI byla tam, zase ta Cyklická redundatní kontrola...) Dělat zálohu z bootCD jsem nezkoušel, jelikož jsem zjistil, že z bootCD vytvořeného v trial verzi ATI, to nejde...:-/

Ještě zkontroluj disk jestli neobsahuje vadné sektory, vzpomínám si že jsem o podobném problému kdysi četl, a příčina byla právě v tom. Vlastní zkušenost s tímto problémem (naštěstí) nemám i když ATI používám už hezkých pár let, ale zálohu ukládám na jiný disk... Také jsem někde četl doporučení pro vypalování dělit zálohu na max. 1GB (ISO)*.
Kontrolu zálohy si můžeš nastavit tak, aby se dělala automaticky po vytvoření, předejde se tak nepříjemnému překvapení když ji potřebuješ na obnovu.
* našel jsem to: http://www.ovsem.net/software/acronis-true-image-10 -cz-zalohujte-snadno-a-rychle

Tak jsem si nakonec sehnal bootovací CD ATI z plné verze...:-[ Udělal jsem zálohu a použil jsem rozdělení po 1GB (jak radil janík) a světe div se, všechno je OK. :-)

Tímto děkuji všem zúčastněným...:beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru