Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kupa satelitneho prijimaca

Ahojte,
chcem si kupit digitalny satelitny pristroj,tuner. Potrebovala by som poradit aku znacku a typ by bolo najlepsie kupit, kedze sa do toho nevyznam. Potrebovala by som to na notebook, ale nechcem tv kartu, lebo s nou uz mam zle skusenosti. Cena by mohla byt do tych 5-tisic. Teda to zhrniem, potrebovala by som satelitny digitalny tuner, kt.budem moct pozerat na notebooku.
Za kazdu radu budem vdacna.:-)

Předmět Autor Datum
Som nejak nepochopil co presne chces, kartu do expresscard/PCMCIA s podporou DVB-S alebo normalne st…
MM.. 13.09.2007 17:07
MM..
chcem stolovy tuner, ktory budem pozerat cez notebook. teda ak to pojde. neviem ci sa to da, ale chc…
monika 13.09.2007 17:44
monika
Tak ja ti vysvetlim este raz. Chces tv tuner alebo satelintu kartu? To su dve rozdielne veci. Tv tun…
fleg 13.09.2007 19:41
fleg
Pise ze satelitny takze predpokladam ze chce normalny satelitny prijmac (pise ze stolovy), kedze chc…
MM.. 13.09.2007 22:25
MM..
chcem stolovy tuner, ktory budem pozerat cez notebook. teda ak to pojde. neviem ci sa to da, ale chc…
monika 13.09.2007 17:45
monika
Aha konecne sa mi to zacina objasnovat. Takze potrebujes klasicky prijimac (osobne odporucam znacky…
fleg 13.09.2007 22:36
fleg
keby som sa mohla spytat na pristroje Homecast 3000 CR, Topfield TF 6000 CR, HUMAX CR-FOX CI, HUMAX…
monika 14.09.2007 08:50
monika
Tak napr ten Humax CR-FOX CI www.systemabc.sk. Dobry pomer cena/vykon. Pozor neobsahuje cryptoworks.…
fleg 14.09.2007 10:09
fleg
Nebyl by lepší přijímač s USB výstupem do PC, jako je například: http://www.eshop.bezpol.cz/abdsr-51…
nononot 14.09.2007 09:58
nononot
něco takového? :product.jsp i když do NB se dělají PCMCIA- zkusil bych někoho, kdo to i zprovozní: h…
nononot 14.09.2007 08:25
nononot
tak hladam uz moc dlho, preto som sa rozhodla pre: Ferguson AF 7318 UCI, asi to nie je super znacka…
monika 14.09.2007 12:17
monika
Vyborna volba. Polskz shit, ktory nema ani original cryptoworks. Zacinam mat pocit, ze moc vymyslas.…
fleg-sk 14.09.2007 14:46
fleg-sk
akoze vymyslam, hladam nieco v dobrej cene a aby to bolo co najlepsie (jasne ze v ramci tej ceny) pr…
lukino 14.09.2007 16:11
lukino
:-D:-D:-D tak dnes druhy krat, slubujem ze si onedlho kupim pc a budem pisat zo svojho monika. inak…
lukino 14.09.2007 16:13
lukino
Prve dva roky ked som bol este plny entuziazmu som sa venoval aj zakaznikom tvojho typu. Potom ma to…
fleg 14.09.2007 18:44
fleg
Verim ze takove zakazniky mate nejradeji nic moc se neptaj protoze tomu nerozumi a da se jim prodat…
madzio 15.09.2007 11:11
madzio
Obcas sa stane, ze sa vyskytnem v nejakom pc obchode. Ked pocujem, co tam predavaci tlacia ludom do… poslední
fleg 15.09.2007 13:25
fleg

Som nejak nepochopil co presne chces, kartu do expresscard/PCMCIA s podporou DVB-S alebo normalne stolny tuner (ten samozrejme bude problem niekde prenasat). Chces pozerat aj slovenske (=zakodovane) programy (napr. slovaklink)? V tom pripade budes potrebovat nieco co podporuje dekodovanie cryptoworks, a nieco kde sa da strcit dekodovacia karta. V stolovych neni problem, u PCMCIA kariet netusim ako je to riesene (specialny SW a externa citacka dekodovacej karty alebo co).

Vseobecne poradim radsej nie USB, a radsej nie pinnacle.

chcem stolovy tuner, ktory budem pozerat cez notebook. teda ak to pojde. neviem ci sa to da, ale chcela by som to nejako prepojit, aby som nemusela kupovat televizor, ked uz mam kupeny notebook. jednoducho mam zaujem o receiver, ktory nezapojim do televizora, ale do notebooku (ak to pojde) a budem pozerat cez notas. ano chcela by som aj slov a ceske programy.

Tak ja ti vysvetlim este raz. Chces tv tuner alebo satelintu kartu? To su dve rozdielne veci. Tv tuner prijima analogovy alebo digitalny signal (pripadne vie oba) bud z klasickej anteny alebo z kabloveho rozvodu.
Satelitna karta sa napaja priamo na klasicky satelitny tanier (sama o sebe nefunguje). Neviem ale ja osobne som este verzie pre pcmcia nevidel (len pci).
Takze si ujasni, ci chces vyuzivat terestrial alebo satelit.

Pise ze satelitny takze predpokladam ze chce normalny satelitny prijmac (pise ze stolovy), kedze chce chytat aj ceske tak s dekoderom cryptoworks.
Problem je ze ja nepoznam ziaden prijmac ktory by siel pripojit priamo do PC (cez sietovku apod) aby sli mpeg2 data rovno do PC, ale tusim ze take existuju. Prinajhorsom by sa dal pouzit akykolvek prijmac a pouzit TV kartu v notebooku ako videovstup.

chcem stolovy tuner, ktory budem pozerat cez notebook. teda ak to pojde. neviem ci sa to da, ale chcela by som to nejako prepojit, aby som nemusela kupovat televizor, ked uz mam kupeny notebook. jednoducho mam zaujem o receiver, ktory nezapojim do televizora, ale do notebooku (ak to pojde) a budem pozerat cez notas. ano chcela by som aj slov a ceske programy.

Aha konecne sa mi to zacina objasnovat. Takze potrebujes klasicky prijimac (osobne odporucam znacky Topfiled alebo Homecast...na poziadanie dodame pripadne namotnujeme;o)) a do nb potrebujes tak ci tak tv kartu, ktora ti bude signal dekodovat. Samozrejme potrebujes prijimac s dvoma slotmi a kupit cz/sk kartu. Kupenie nie je problem horsie je, ze cz kartu musis aktivovat na nejakeho cz obcana (najlepsie znamy), ktory plati koncesionarske poplatky.

Tak napr ten Humax CR-FOX CI www.systemabc.sk. Dobry pomer cena/vykon. Pozor neobsahuje cryptoworks...treba dokupit (nieco medzi 1100-1400 Sk teraz presne nevie). Potom budes moct pouzivat obe karty naraz.
Inak nezabudaj si pri cenovej kalkulacii zarata okrem satelitneho kompletu (drziak, prijimac, tanier, konvertor) zaratat aj cenu kariet, ktora tvori vacsiu polovicu celkovej sumy.

akoze vymyslam, hladam nieco v dobrej cene a aby to bolo co najlepsie (jasne ze v ramci tej ceny) preto vymyslam? pozeram kto kde pise o nejakych tuneroch, kedze sa do toho nevyznam. ved preto som tu napisala od toho je poradna ci nie? tak mi este prosim porad o tomto stroji: ILLUSION M5 , podla reakcii na webe by to mal byt dobry tuner. hmmm? aj k nemu by bolo treba este dokupovat nieco (nemyslim karty skylink al upc direct)

Prve dva roky ked som bol este plny entuziazmu som sa venoval aj zakaznikom tvojho typu. Potom ma to preslo a odvtedy mam relativny klud.
Povedala si, co chces. Ja ako profesional som ti poradil, co je dobre. Vybrala si si par kuskov a povedal som ti, ktory je optimalny. Vybrala si si napriek tomu iny typ. Ok je to tvoja volba, ale ak si si nevsimla zn. Ferneviemco nebola medzi mnou spominanymi. 3xhadaj preco. Teraz sa pytas na na dalsi kusok....proste ludia ako ty donedavna kupovali lacne masiny s emulaciami napriek upozorneniam, ze sa bude kodovat a nech si kupia normalnu masinu s normalnymi kartami. Ti isti ludia teraz denne vyvolavaju a maju este pocit krivdy, ze ich niekto oklamal. A preco to vsetko? Pre par tisic. Teraz maju doma takmer bezcenne prijimace a vyplakavaju, ze im nejde tv. Neboj su ich desattisice, pretoze tie satelity sa valili naozaj vo velkom.
Najlepsie som si vzdy rozumel so zakaznikom, ktory hned na zaciatku povedia, ze sa tomu nerozumeju a spolahnu sa na rady odbornikov.
Zelam stastnu ruku pri spravnom vybere komponentov.

Obcas sa stane, ze sa vyskytnem v nejakom pc obchode. Ked pocujem, co tam predavaci tlacia ludom do hlavy vzdy ma az myka, ze nieco poviem. Mam pocit, ze v pc obchode uz dnes robi kdeaky magor. Naozaj predaju vsetko.
Opacna strana barikady su zakaznici, ktori chcu za korunu satelit s hdd a hdmi vystupom. Navyse pri akejkolvek banalite neustale vyvolavaju, ze im nejde to alebo hento...pritom v 99% pripadoch si za chybu mozu sami.
Takymto zakaznikom sa snazim oblukom vyhybat a rad ich prenecham konkurencii. Za tie roky sa po uvodnych rozhovoroch s nimi uz dokazem trosku zorientovat.
Ono ani nejde o to, ze sa zakaznik nic nepyta, ale skor o to, ze ked tomu nerozumie nesnazi sa rozdavat rozumy mne..priklad:
Z: Viete, ale ked vo firme XY maju satelit, na ktorom mi pojde vsetko za 2000.
Ja: Viete, ale to je vyrobok, ktory nema original dekoder a bezi na nom emulacia. Zachvilku je to nove kodovanie a nepojdu vam cz/sk programy.
Z: Ale ved oni mi povedali, ze to sa da obist a nebudem nic platit....atd atd.
Zakaznik odchadza a s tym, ze si to rozmysli...a hadajte, co si nakoniec kupi;o).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru