Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy se SATA disky + "hýbání" s režimem Enhanced/Compatible

No u mě se to jmenuje normal, AHCI a RAID režim doufám že je to to samé co je u tebe normal a enhanced...

V Enhanced režimu ti Acronis nepojede protože ten disk nenajde - nemá podporu řadiče SATA.Když přepneš SATA na compatible režim teoreticky snížíš výkon /je to emulace starých pata disků nepojede například NCQ/ otázka jestli to poznáš. Kdysi sem to měřil a poznat to nějak nebylo...

Mě ten kompatibilní režim naštval tak sem vyměnil desku s výbavou P35 a ich9R.Jak ty visty přeinstaluju v AHCI=enhanced režimu dám vědět jestli se změnilo hodnocení výkonu disku.

XPéčka bez disketovky (to je to F6 při startu instalace) nenainstaluješ na sata v normálním - čili enhanced režimu, jde ale upravit instalační cdčko přes nlite.

S těma emulacema a vlivem na písmeno jednotky zkušenosti nemám. Teoreticky můžeš při zálohování přes bootovací cd přepnot režima na komaptibilní ale neměl by jsi zkoušet nastartovat windows. Podle mě to totiž překope ovladače disku -najde to nový hardware. A kdoví jestli to jde i naopak - podle mě ne změnu v biosu z kompatibilního na enhanced to podle mě win nerozchodí.

Nainstaloval bych vše v enhanced. Kdyby vista nenašla disk můžeš použít usb flashku a na ní mít ovladač. Při instalaci odpojuju všechny disky kromě hlavního. Dodržel bych systémový disk do prvního sata konektoru.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny