Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy se SATA disky + "hýbání" s režimem Enhanced/Compatible

Díky za poznatky.

Momentálně tam mám jen XPéčka a fungujou normálně, ať je disk v módu compatible nebo enhanced. Enhanced tam bylo původně; změnil jsem to jen kvůli tomu Acronisu, abych mohl udělat zálohu (tu jsem sice mohl udělat i v enhanced, ale kdybych musel obnovovat z USB disku nebo sítě, tak by to v enhanced módu nešlo - proto jsem se nejprve snažil zajistit eventuální bezporblémovou obnovu, kdyby klekly disky v PC).

Otazníky ve správci nejsou, ať je to v compatible nebo enhanced. V XP vidím normálně oba disky.

(prvotní instalaci XP jsem nedělal, už byla hotova z Czechcomputeru... ale protože bylo nastavení SATA enhanced, předpokládám, že i takto to bylo instalováno...)

Při bootování Acronisem a compatible SATA mám dvě možnosti spuštění ATI: normální a bezpečný. Při normálním vidím první disk s OS a dalšími partišnami, síť, USB, FTP. Nevidím druhý (záložní/datový/herní) disk v PC. Při bezpečném vidím oba disky v PC, ale nevidím síž a USB.

Zakopaný pes bude v tom ATI :-/

Tohle je pro mě důležité:
Myslíš, že tím nemám tak moc zabývat, nechat to v enhanced, naistalovat takto i VISTU (ta by měla mít SATA ovladače integrované na DVD) a přepnout do compatible opravdu jen při té případné obnově ze sítě či USB?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny