Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kopie operacniho systemu

Aha, tak jestli máš tu druhou instalaci pro dítě, tak vřele doporučuju obstarat dítku vlastní počítač s vlastní licencí windows. XP OEM nejsou drahé. Jednak se nebudete oba "prát" o jeden počítač, když ty budeš potřebovat pracovat a dítko bude chtít pařit, a dále se nebudeš muset bát, co ti dítko - byť nechtěně - provede s pracovním strojem a případně i s daty.

Věř mi, mluvím z vlastní zkušenosti - mám 2 syny :-D Kromě toho mám řadu zkušeností i ze svého okolí, kde nejdříve hodný tatínek chtěl sdílet pc s ratolestí. Časem stejně došel k závěru, že řešením bude druhý pc, jenže to poznání ho stálo hodně času a někdy i peněz, které byly vynaloženy na opětovné uvedení pc do provozuschopného stavu, a to několikrát. Takové havárie se samozřejmě stávají v nejméně vhodnou dobu, kdy tatínek potřeboval nutně něco dělat a dítku se "nějak" podařilo zbourat systém... Já nic, tati, fakt, ono samo! :-/

A ještě něco: Na svém pc se dítě naučí nejrychleji to, co potřebuje, protože za ním nikdo nebude stát a "Pozor, ať s tím něco neprovedeš! Večer potřebuju pracovat."
A když dítko něco zkazí? No co, tak si to prostě opraví nebo se naučí si to přeinstalovat. Přijde o svoje data (zejména herní?) - jeho problém, příště si dá pozor a bude zálohovat atd.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny