Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chybný tisk na lokální PRN po přidání síťové PRN

Situace:

K počítači s XP Prof (WSUS3) je připojena tiskárna HP LJ 1150. Ovladače jsou čerstvě stažené a jsou tedy v poslední dostupné verzi pro PCL5e.

Na 2003 Server (bez RC1, který nebyl zatím schválen) je v rámci tiskového serveru nainstalovaná tiskárna HP LJ P2015, která je sdílená a má standardně nastaven oboustranný tisk.

Problém:
Když na zmíněný počítač přidám sdílenou tiskárnu 2015 ze serveru, tak všechny vícestránkové tisky na lokální 1150 fungují tak, že pokud má dokument např. i 15 stran, tak se vše naskládá na jednu stránku přes sebe. Jinak řečeno, tiskárna netahá pro každou stránku další list papíru, ale vše natiskne najednou na jeden list z jedné strany.

Problém bylo možné odstranit až po odmazání všech záznamů v registru souvisejících s laserjet. Samotné odstranění tiskáren a nová instalace lokální 1150 nestačila.

Jiný problém s podobnou příčinou nastal i u 2 jiných uživatelů s HP LJ 1160, kde od doby kdy byla sdílená tiskárna ze serveru přidána, bylo potřeba potvrdit vytištění stránky tlačítkem Pokračovat <|> na tiskárně. Tam ale pomohla reinstalace ovladačů pro lokální tiskárnu. Já mám např. HP 1022 a tiskárnu stejného typu ze serveru mám také připojenou a problém s tím nemám. Těch dalších funkčních kombinací různých tiskáren je kolem 10.

Příčinou je patrně to, že ovladače z 2015 přerazí lokální.

Zná někdo řešení tohoto problému?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny