Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Harddisk ukazuje špatně volné místo

Zdravim všechny,mám problém se s vým harddiskem,nevím jestli to je problém softwarový nebo hardwarový,ale každopádně potřebuju pomoct.Mám disk 200gb,který je rozdělený na tři.Dva datové a jeden systémový,kde převážně uchovávám windows xp.Tento disk má cca 8gb kapacitu,ale! harddisk mi ukazuje,že je využito 7gb místa,přitom reálná velikost využitého místa jsou 3gb:.(.Disk je po formátu a jsou na něm nový windovs.Nevím si s tím rady,budu rád za každý nápad...děkuju předem,zykki;-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
když dáš zjistit využité místo, a nemáš kdesi v úplně jiném nastavení zatrženo že má explorer zobraz… poslední
lední brtník 25.09.2007 23:34
lední brtník

když dáš zjistit využité místo, a nemáš kdesi v úplně jiném nastavení zatrženo že má explorer zobrazovat skryté soubory, pak dostaneš od windows pitomý výsledek, že jsou zaplněné jen 3gb.

něco ti zabírá stránkovací soubor (swap), pokud uspáváš win tak existuje i skrytý hiberfil.sys, další místo zabírá koš, body obnovení, zálohy aktualizací, zálohy driverů a systému windows.

proto je po čase 8gb na windows xp celkem málo - přehoď si aspoň swap na disk d: - tento pc - pravým myšem vlastnosti - upřesnit - výkon: nastavení - upřesnit - virtuální paměť: změnit - vyber d: (můžeš i pevnou dolní a horní velikost) - nastavit - restart

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru