Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem IPCOP - zakázat odchozí port

Jsem IT správcem na škole, kde jsem letos o letních prázdninách nasadil do provozu IPCop jako náš firewall. Vše běží v pohodě, až na jeden problém, se kterým si neumím poradit:

Studenti zde mají možnost připojit své počítače k internetu. Dokázal jsem zajistit to, aby se k němu mohli připojit pouze ti, o kterých vím (a kteří za internet platí). Dokonce jsem zprovoznil on-line statistiku stahovaných dat pro jednotlivé IP… Problém však mám se spamovými databázemi (www.spamhaus.org, www.spamcop.net, atd.). Od začátku školního roku pátrám po zavirovaném počítači v naší síti, který posílá do internetu spam, díky jemuž se ocitáme mezi spamery, a proto od nás na některé servery neochází pošta (v síti máme vlastní mailserver). Jak jsem pochopil z přístupu některých studentů k problematice virů, problémových počítačů u nás bude hned několik.

Potřeboval bych tedy v IPCopu nastavit pravidla, která by umožňovala odesílat mailové zprávy pouze našemu mailserveru a všem dalším to zakázala (přístup do internetu na portu 25 aby měl pouze mailserver a ostatní ne). Bohužel vůbec netuším, jaký ad-on modul použít a jak ho nakonfigurovat. Copfilter nebo jiný antispam pro IPCopa se mi nasazovat nechce...

Díky za rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny