Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak otužovat PDA

Předevčírem se mi povedlo v jednom z přítoků Hornádu utopit, resp. potopit PDA typu Dell Axim X51v a to včetně příslušenství (SDIO GPS Card Spectec 810 a 4GB CFCard).

Jsa pamětliv obecně známých požadavků na chování potápějícího v takových situacích, bryskně jsem zařízení vylovil, aniž bych jej zapnul, vyjmul akumulátor a vylil z něj několik dcl vody, která byla viditelná nejenom na ale i v displeji.

Po návratu do hotelu jsem všechny komponenty pouze vyfenoval a v noci je ohříval na radiátoru ústředního topení. Čištění isopropylem se nekonalo, v hotelu podávají alkohol určený výhradně k orálnímu požívání a tudíž různě dochucovaný.

Ráno mi k mému překvapení všechno naběhlo, funkční testy včetně BT a Wi-Fi proběhly v pořádku, data na zařízení i na kartě zůstala zachována, navigace je rovněž bez problémů. Jediná majetková újma zatím tedy nastala v tom, že se srazilo kožené pouzdro PDA.

Zajímalo by mne tedy, jaká je prognóza uvedených součástek do budoucna, zejména zda se vyplatí ještě nějaké dodatečné čištění kvůli předpokládané korozi, případně zda bude mít nějaký positivní vliv čistota inkriminované vody (tekoucí z kopců Slovenského Ráje) ve srovnání s vodou v mísách WC, kam zpravidla mobilní zařízení padávají.

Zajímá mne to především u té GPS SDCard; na Dell Axima mám tuším pojištění typu Complete Care.

Předmět Autor Datum
Prioritou 1. bylo odstranění napětí v zařízení. K této události došlo. Dále záleží jak dlouho to pod…
Flash_Gordon 05.10.2007 22:15
Flash_Gordon
Pokud to není nějak proti záruce, tak bych to rozhodně vykoupal v izopropylu - ideálně v rozebraném…
Prasak 05.10.2007 23:22
Prasak
v hotelu podávají alkohol určený výhradně k orálnímu požívání a tudíž různě dochucovaný Zajít do ne… poslední
Rce 06.10.2007 01:17
Rce

v hotelu podávají alkohol určený výhradně k orálnímu požívání a tudíž různě dochucovaný

Zajít do nejbližšího hyper-super a koupit konzumní líh. Jsou v něm sice stopy cukru, ale na odstranění zbytků vlhkosti vyhoví. Žďabec Isopropylu lze též za příznivé konstelace hvězd vyloudit v lékárně. Z alkoholů podávaných per os vyhoví dvakrát pálená 90% slivovice.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru