Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HTML formuláre - bezpečnosť skrytých prvkov

Aha, takže začínam chápať. Hodnoty, ktoré sú skrytými prvkami vo formulári a mohol by ich používateľ zmeniť a je nutné udržať ich v poriadku, treba dať do session. Session si vlastne nastavím až vtedy, keď sa dostanem do editovania, čiže meno1 == 1. Potom pri meno1 == 2 len vytiahnem hodnoty zo session a teda budú chránené.

Lenže teraz otázka:

Zobrazí sa zoznam, čiže meno1 sa akurát nastaví na 1, lenže id ešte nie je uložené v session, pretože ešte si používateľ tlačítkom nevybral položku a teraz nastaví on sám meno1 na 2 a do id dá nejakú hodnotu?

Aha, práve ma napadla odpoveď: Session nie je nastavené a teda pri kontrole meno1 == 2 stačí zamietnuť editáciu, pretože id má byť už v session a tam nie je nič.

NO a teraz ma napadlo, že to by som si mohol hackovať tak vlastný zoznam, pretože to, čo sa nebude dať editovať v id nikdy vlastne nebude, pretože sa v zozname položka s takým id nezobrazí na editáciu (tým myslím zmenu registračných údajov pre prihlasovanie na stránke a podobne). Takže asi preto sme si nerozumeli.

Znamená to, že to čo popisujem je bežpečné, pokiaľ si to používateľ nebude chcieť zabúrať sám? (Prihlasovacie údaje o registrovaných má možnosť editovať len administrátor.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny