Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zástupci na ploše a v Nabídce start nedostanou odpovídající ikony

Ahoj, potýkám se s problémem a už mě to docela zmáhá: Po instalaci kteréhokoliv programu a vytvoření zástupců na ploše a v Nabídce start, tito mají ikonu "okna", která sice jde změnit ručně ve vlastnostech zástupce, ale jen v tom případě, že odpovídající exe obsahuje více ikon. Na obrázku je to vidět. Nevím co se s tím kompem dělo, není to můj stroj, jsou na něm XP SP2. Prolezl jsem snad všechno a už mě nic nenapadá. Víte někdo co s tím?

[plocha.jpg]

na Word, Excel a Powerpoint je použitá jiná ikona, Nero StartSmart se mi tam podařilo dostat s výchozí ikonou a DVD Shrink vzdoruje...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zavirováno, poškozené registry, zkusit vymazat Icon Cache. Protože to hlavně dělají programy, které…
Rce 11.10.2007 00:23
Rce
Programy jsou tam kde mají být a dělá to i po nové instalaci jakéhokoliv programu. Zavirováno ani za… poslední
mia 11.10.2007 08:51
mia

Zavirováno, poškozené registry, zkusit vymazat Icon Cache. Protože to hlavně dělají programy, které nejsou spouštěny obvyklým zástupcem, ale kódem GUID (zástupce s kódem GUID se pozná tak, že nelze v něm změnit cestu k programu ani ikonu). Podívej se také, jestli jsi ty (nebo jiný uživatel tvého počítače) omylem tyto programy nepřemístil jinam.

Programy jsou tam kde mají být a dělá to i po nové instalaci jakéhokoliv programu. Zavirováno ani zahmyzeno není, kontroloval jsem jednak NODem, jednak Adawarem a Spybotem, ručně jsem prolezl obvyklé cesty, kde by se mohl vir schovávat, v Hijacku ani v Autoruns není nic podezřelýho... Podle mě je to odregistrovaná nějaká dllka, která se stará o ikony, ale která? Iconcache.db jsem smáznul jako první, tempy jsem vymazal, už fakt nevim co bych ještě měl udělat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru