Předmět Autor Datum
Odpoved na tvou otazku predpoklada znalost tvych priorit. Tak napr. klasika na 27MHz ti sice posetri…
mif 13.10.2007 18:02
mif
To je zajímavý, jakej jsi měl laser, že ti to nejelo? Já mám Logitech MX400. Povrchy bere všechny, n…
Prasak 13.10.2007 18:06
Prasak
Mno, mam ji porad (neřád! :-)). Je to MS LM 6000. Na flekate podlozce se trha a laguje jak krava. Dr… nový
mif 13.10.2007 18:12
mif
Já preferuji drátový periferie. U bezdrátové klávesnice bych se zajímal hlavně o dosah. Nevím, jak j…
Prasak 13.10.2007 18:03
Prasak
Souhlas. Bezdratovou klavesnici a mys jen v pripade, ze chces lezet v posteli s klavesnici, obraz si…
Jan Fiala 13.10.2007 18:09
Jan Fiala
Má to význam do obýváku pro HTPC, ale i zde je podmínka velká TV :-) Já jsem problém s káblíkama vy… nový
Prasak 13.10.2007 18:18
Prasak
Na HTPC (samohrajku ;-)) je fakt lepsi wireless set. Neni nic horsiho, kdyz se ti pres obyvak plazi… nový
mif 13.10.2007 18:26
mif
jj, drát je drát. U klávesnice vyžaduju nízký zdvih, klasické rozložení (ins a del na svých místech… nový
touchwood 13.10.2007 22:32
touchwood
Nejlepší je podle mě myš i klávesnice s kabelem do PS/2, myš optická Genius (tu mám už 7 let a nevim… poslední
Kráťa 13.10.2007 23:27
Kráťa

Odpoved na tvou otazku predpoklada znalost tvych priorit. Tak napr. klasika na 27MHz ti sice posetri baterky (mne jedou v mysi kvalitni alkaliky rok), dosah vsak bude tristni (max metr a pul a uz to laguje). BT ti dosah rozsiri na asi pet metru, zere to ovsem zdroje - treba jsi pritelem nabijecich "kolibek" a mysi s akecem, ja nikolivek. Optika ci laser? Pravim optika. Laser me nicim nenadchl, spis naopak - je to dost vybirave na podlozku. A na zaver: s "konfekcnim" BT donglem muze set najet, ale nemusi. Treba takovy MSI mikro nedokaze pripojit zarizeni standardu HID (coz jsou prave krysy a klavesky). Toz tak.

To je zajímavý, jakej jsi měl laser, že ti to nejelo? Já mám Logitech MX400. Povrchy bere všechny, nezaznamenal jsem jedinej problém ani na barevných podložkách. Jediná vada je, že se me ošoupalo logo Logitechu.

Mno, mam ji porad (neřád! :-)). Je to MS LM 6000. Na flekate podlozce se trha a laguje jak krava. Druhou (tu bezdratovku) mam MS WOM 2.0A a s ni jsem nadmiru spokojen (az na ten dosah)...

BTW: Dosah - nez se nainstaluje IntelliPoint, mys jede na "plny ceres" a dosahne na ctyri metry. Baterky jdou ale do kytek uz po dvou mesicich. S MS IP to sice snizi vykon, ale Duracellky menim az po roce.

Já preferuji drátový periferie.
U bezdrátové klávesnice bych se zajímal hlavně o dosah. Nevím, jak jsou na tom BT klávesnice, ale co jsem zkoušel bezdrátovou klávesnici (obyčejná i s myší za nějakých 600 - 800Kč, už nevím), tak bez potíží fungovala i přes zdi, na výšku dvou pater.

U myši jsem zvolil laser. Není vůbec vybíravá na povrchy, někomu může přijít vhod či nevhod, že nesvítí. Laser není vidět.

Má to význam do obýváku pro HTPC, ale i zde je podmínka velká TV :-)

Já jsem problém s káblíkama vyřešil tak, že mám USB klávesnici s integrovaným HUBem a myš mám picnutou do klávesnice a drát od myši jsem svázal do mašličky, aby nezavazel. Považuji to za nejlepší řešení na světě :-)

jj, drát je drát.

U klávesnice vyžaduju nízký zdvih, klasické rozložení (ins a del na svých místech, stejně jako kurzorové klávesy), aktuálně jsem více než spokojený uživatel Logitech UltraX Media Keyboard (cca 500Kč) a klasické Logitech S69 ("obyč" optika)

Nejlepší je podle mě myš i klávesnice s kabelem do PS/2, myš optická Genius (tu mám už 7 let a nevim, co je to podložka, dobíjení, baterie atd.). Kabel mi nikdy nevadil (naopak, vždy to bylo spolehlivé). u stolu je to opravdu fuk.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru