Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Taková divná instalace XP

Tento problém je v podstatě vyřešen a důvod proč to sem dávám je, že nechápu proč...
Dostal jsem takový divný starší počítač s celeronem 400 ve slotu 1 špatnými paměťmi a deskou kvůli které se to pořád i při testech paměti zasekávalo. Konečně jsem sehnal novou desku, zjistil ktery paměti jsou špatny a pokusil se nainstalovat systém. Nakopírovaly se soubory došlo k restartu objevilo se to načítání XP, potom modrá obrazovka a nic. Restartuju objeví se pár slov, že instalace znovu pokračuje a zase nic. Protože jsou tam dva disky jeden 4G dobrej a druhý 6G špatný (zjištěno pomocí diskových nástrojů od výrobců) tak ten špatný zkusím odpojit a zasekne se to hned po biosu. Zkusím změnit nastavení z master na cable selekt (poněkud zoufalé ale občas to pomáhá) a instalace se poněkud pomalu rozjede a po načítání ovladačů začne vlevo nahoře blikat pomlčka a 10- 15 minut se nic neděje. Poslední naděje odpojím oba dva hdd a dám tam nový 10G maxtor a instalce proběhne bez nejmenších problémů.

Na ty disky mi tu byl doporučen IBM/Hitaschi Drive Fitness Test ale na ten poškozeny mi tento program doporučil použít něco od výrobce -což jsem zkusil sea tools a ten dokázal většinu chyb odstranit. Divné že ten první(systémový) disk seagate byl označen, že je v pořádku ale myslím že bych taky mohl zkusit nějakou utilitu od výrobce. Pořád se trochu bojím, že za to může má záliba v nákupu levných desek, ale vypadá to, že problém je v hdd. Vím že v této poradně je dost chytrých lidí s dobrými nápady a značnými znalostmi a budu moc rád pokud mi to dokáže vysvětlit. Děkuju předem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Chvilku to trvalo - ale nakonec se to vyřešilo - úplně jinak než jste si radili. Byl to zdroj. Postu… poslední
zdenekhribek 03.11.2007 18:51
zdenekhribek

Chvilku to trvalo - ale nakonec se to vyřešilo - úplně jinak než jste si radili. Byl to zdroj. Postupně odcházel, a když byl delší dobu zapnutý začal snižovat výkon, Ze začátku když byl zapojen jen ten 10G maxtor to ještě pracoval protože to bylo jen jedno ide zařízení na té větvi. Potom jsem zapojil dva disky tak už nestíhal - a když jsem znovu zkusil ten Maxtor byl už na tom tak špatně že ho sice našel ale zasekl se při startu XP. Asi nedocházelo jen k vypadávání proudu - to by se hdd neobjevil ani v biosu, asi tam byly výchylky v napětí či proudu v určitých situacích té instalace. Musel jsem koupit jinou desku abych na to přišel.
Pořád jsem byl přesvědčen, že ten druhý disk tam hraje nějakou roli, ale je to jen starší disk s velkým množstvím špatných sektorů (neco kolem 5 procent) který asi taky brzy odejde. Děkuji za pomoc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru