Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyplatí se zvuková karta?

Zakoupil jsem PC repro Logitech Z-2300
product.jsp
Avšak nevím, jestli si pomůžu když vypnu integrovanou zvukovku na desce MSI Realtec a dám místo toho kartu Audigy v ceně 580 Kč?
Mnohde čtu že jakákoli přídavná je o hodně lepší než integrovaná.. Jinde zase čtu, že Audigy je srovnatelná s těmi na desce..
Poznám zlepšení kvality zvuku s touto kartou? Dražší už nejsem ochoten kupovat - studentské příjmy zase nejsou tak vysoké abych si to mohl dovolit.
Jo jde mi hlavně o zvuk DVD, MP3 a internetového rádia
Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No rozhodně se zvukem, jako takovým, si nepolepšíš, ale rozhodně, jak je již výše uvedeno, ulevíš de…
Theseus 17.10.2007 10:50
Theseus
pises nezmysly to samý jako přidání LAN karty třeba onboard LAN je v principe presne to iste ako L…
MM.. 17.10.2007 15:17
MM..
Onboard sitovka muze bejt pripojena pres vlastni rozhrani, u Intel chipsetu se to jmenuje nejak jako…
kubik 17.10.2007 16:01
kubik
ale kontroller (PCI device) je v southbridge. Zo SW hladiska nevidim rozdiel k PCI/PCIe sietovke. Ta… poslední
MM.. 17.10.2007 16:09
MM..

No rozhodně se zvukem, jako takovým, si nepolepšíš, ale rozhodně, jak je již výše uvedeno, ulevíš desce a to docela významně (to samý jako přidání LAN karty třeba). Ono všeobecně platí, co jde na základce vypnout a nahradit extra kusem (kartou), je lepší. Jestli chceš opravdu nějakou tu malou "pětku obětovat", tak doporučuju C-Media, šlapou i ve Vistách, maj taktéž verze s různým počtem kanálů, kvalitativně je to stejnak všechno brajgl, takže tu nejlevnější a fertig...Ta souprava je 2.1, takže není co řešit... ;-)

pises nezmysly

to samý jako přidání LAN karty třeba

onboard LAN je v principe presne to iste ako LAN karta do PCI alebo PCI express (ona ta onboard lan aj je normalne na PCI alebo PCIe zbernici, akurat je napajkovana na zakl.doske alebo ciastocne nacpana do southbridge). Kupovat LAN kartu a vypinat onboard je nezmysel, absolutne nic sa nezmeni.
U zvukovky je to trochu rozdiel (ak je onboard zvukovka urobena nahovno tak tam budu rusenia apod, trochu moze byt aj rozdiel v zatazi a featurach) ale ak nema clovek s onboard zvukovkou ziaden problem/rusenia a na filmy a mp3 staci vpohode zvukovka integrovana.

ale kontroller (PCI device) je v southbridge. Zo SW hladiska nevidim rozdiel k PCI/PCIe sietovke. Ta onboard LAN je tiez PCI zariadenie, podporuje busmastering, nevidim dovod kupovat sietovku do PCI/PCIe slotu.
P.S. alebo sa 1Gbit chip u intelu cpe na jeden PCIe signalovy par, a aj sa potom tvari ako PCIe zariadenie. Neviem ako najnovsie desktop chipsety ja robim len s mobilnymi a M35 este neni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru