Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hardisk chce furt naformátovat

Zdravím.Mám takový problém.V počítači mám dva disky....jeden sata...druhý IDE.Nikdy s tím nebyl problém.X krát byl odpojený,přenesený do jiného PC a po znovu zapojení normálně najel.Ale z ničeho nic po opětovném připojení mi píše že není naformátovaný a chce naformátovat.Zkusil jsem tam zapojít i druhý disk...ale píše to to samé.Setkali jste se už s něčím takovým?Je nějaká šance na záchranu dat?Zkoušel jsem to zapojit na oba ide sloty i přejumprovat,ale fut bez výsledku

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ak je necitatelny aj na inom PC tak asi len skusit programy na zachranu dat, napr. getdataback, apod…
MM.. 21.10.2007 00:04
MM..
Tak po delší odmlce přináším velký dík za radu co se týče getdataback....můj problém to vyřešilo,dat…
maxtons 05.11.2007 14:14
maxtons
Mohlo k tomu dojít náhodně, když se Ti rozsypal FS (souborový systém). To se prostě stane, když třeb… poslední
marekdrtic 05.11.2007 16:37
marekdrtic

Ak je necitatelny aj na inom PC tak asi len skusit programy na zachranu dat, napr. getdataback, apod. (pouzit vyhladavanie v poradni).
A nezabudnut poslat pusu Billovi Gatesovi za nove necakane zazitky, a nezabudnut mu venovat min. $100 za novy este skvelejsi hrackarsky OS.

Tak po delší odmlce přináším velký dík za radu co se týče getdataback....můj problém to vyřešilo,data se mi podařilo zachránit.Ale furt mě trápí otázka jakým způsobem mohlo k tomu dojít..virem?Nevím...ani na jednom z výše zmiňovaných disků nebyl nainstalovaný žádný windows,tedy tahle varianta se mi moc nezdá.Oba disky sloužily vyloženě jako externí disky,kde byly čistě jen hudba,filmy a pdoobné data a hlavní disk v pc na kterém jede windows zůstal v pořádku.Jedná se mi hlavně o to zda se dá tomu nějak předejít,ono znova hledat člověka který vám u sebe uloží 300 Gb dat není zrovna sranda.

Mohlo k tomu dojít náhodně, když se Ti rozsypal FS (souborový systém). To se prostě stane, když třeba na ten disk něco nakopíruješ a ono se to rozsype nebo na 0,1% při nevhodně zastavené defragmentaci. Dá se tomu předejít. Být více opatrný při kopírování nebo práci s diskem. Nebo mohl být povytažený datový kabel z disku a data nemohla být vhodně upravována. Nebo si můžeš udělat zálohu nejdůležitějších dat na DVD. DVD sice vydrží jenom pár let, ale na DVD se poté nedá nic kopírovat (pokud není přepisovatelné nebo pokud nemá uzavřenou stopu), takže na DVD se Ti nemůže nic rozsypat

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru