Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nastaveni boot.ini pro dva OS

ntldr a ntdetect.com: bude dobré když se na disk ke každým windows vrátí jejich verze. leží oba nezkomprimované na instalačním cd w2k i xp v adresáři \i386, nebo se dají se zkopírovat i od známého se stejným servicepackem.
nebo pokud byla záchranná disketa w2k udělaná včas, před reinstalacemi a nefunkčnostmi jednotlivých windows, mělo by jít z ní nabootovat a nechat opravit zaváděcí soubory windows (dělal jsem to kdysi pod nt, snad se nic moc nezměnilo).
opravy jednotlivých systémů bych dělal samostatně, vždy bez připojeného kabelu druhého disku, ať 100% vidím co přepisuju. u opravy xp pak ale nesmím dopustit aby xp nastartovaly z disku a rozmyslely se že si nastaví systém jako c:

- ideální je oba disky a instalační cd vzít k jinému pc, připojit je postupně jako druhé (nebootovací), na w2k i xp vždy na první partition nahrát z cd příslušné ntldr, ntdetect.com, a tento boot.ini.
- pro xp disk je lepší 3.default řádek změnit na

default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(2)\WINDOWS
- potom vždy jeden vrátit do původního pc, nabootovat z jeho instačního cd se správným servicepackem (v biosu vůbec nepovolit boot z hdd), a z [r]=repair console spustit příkazy fixmbr , fixboot.
- pokud nemám instalační cd w2k s integrovaným sp4, je docela možné že příkaz fixmbr bude stačit i z "xp cd", ten fixboot bych nechal z w2000.

teď už by mělo stačit zapojit oba disky v pořadí jak byly původně, partition managerem (z cd/diskety) označit active oddíl ten na kterém jsou zaváděcí soubory xp = první oddíl druhého disku, teď pravděpodobně značený jako e:, v biosu povolit bootování z 2.disku s xp.

restart a měla by už jet volba obou systémů.
jde se vyblbnout i s tím, zkoušet oba systémy zavádět naopak pomocí bootloaderu prvního disku s w2000, ale nejsem si jistý že ty xp spustí.

xosl: ty systémy byly nainstalované tak že na sebe viděly, podle toho si ten druhý nastavil písmena až jako e:, f:
mohlo by se stát že s xoslem se to opísmenkování bude jevit jinak a ty xp už se nerozjedou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny