Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Počítačová grafika: Konvoluční algoritmus

Ved ti pisem ze pre kazdy pixel aplikujes tu maticu na samotny pixel a susedne pixely a spocitas to. Kazdy clen matice a1 reprezentuje jeden susedny pixel (a stred matice reprezentruje pixel ktory prave ratas).
Nemusi to byt priemer, kedze ta matica a1 nemusi mat vsetky cleny = 1/9. V tvojom pripade ma vsetky cleny 1/9 takze to je specialny pripad a tym postupom (scitat pixel*clen matice) ziskas vlastne priemer susednych pixelov (spocitas 9 pixelov a nasobis 1/9 to je priemer). Ale nemusi to byt priemer, algoritmus je vseobecny a zavisi od matice a1.

P.S. samozrejme ze pri ratani krajnych pixelov sa akoze rozsiri obraz (malo by byt o pixely s hodnotou 0), ale v tom pripade je ten vysledok v skriptach chybny na niektorych krajnych pixeloch. Ved si predsa v tych skriptach pozri ako presne je to tam popisane, citat a chapat snad nie je problem (ak ano, tak to mas tazke).
Preto pisem pozri si v skriptach ako sa rataju krajne pixely (ake hodnoty sa pouziju pre tie "akoze novovytvorene precnievajuce" pixely)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny