Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak preflashovat BIOS u notebooku IBM?

A nejaka ina utilita (napr. nejaky vir) by mohla urobit to iste a zmazat ti BIOS, to ta nenapadlo? Na to je zakaz zapisu do flash s BIOSom. MSI deska ma nezaujima, to je hrackarsky vyrobok, na rozdiel od IBM. Ak to chces riesit tak napis presne co mas nastavene v BIOSe, ako som uz pisal. Update BIOSu zvycajne nie je nutny ale tiez si mohol sem skopirovat ze co ta nova verzia ma opravovat, mohli by sme ti napisat ci ti to nieco prinesie alebo nie. Ako ti mam napisat ze ci ti ten update nieco prinesie alebo nie ked nenpaises ziadne fakty?
P.S. je mozne ze ti flashovanie blokuje nieco vo Win, preto vzdy pisem ze neodporucam flashovanie vo Win, ale radsej stiahnut si DOS verziu flashu a BIOS a flashovat pod DOSom (ak clovek vie co ma stiahnut a co robi, inac to moze blbo dopadnut), najprv sem ale napis co mas v BIOSe (nejaky BIOS Write protect?)

Disk: Ak to cinkne len ako reakcia na nieco, tak je mozne ze to je ok ale ako som pisal WD sa vyhybam. Ked by som mal kupovat 2.5" disk tak ja uprednostnujem samsung (alebo do IBM to co pouziva IBM, predpokladam hitachi alebo nejaky "original" IBM (asi nejaky upraveny OEM)).
Najlepsie urobis ak si to skontrolujes utilitou od WD, ako som pisal. Ak nenajde problem tak to mozes pouzivat ale kolko ten disk vydrzi je otazne.
P.S: utilita od vyrobcu casto vie aj nastavit uroven "automatic acoustic management"-u (AAM), nastav si "Quite" (tichy) ak uz nie je, a bude pohyb hlaviciek tichsi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny