Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem starý notebook

Dobrý den, měl bych ještě jeden dotaz. Dostal jsem starý notebook,který bych chtěl využít hlavně u rodiču,kde jsem čas od času,ale je velmi pomalý a chtěl jsem se zeptat zda je možné ho nějakým způsobem zrychlit alespon o něco... jedná se o /nevím zda to bude správný název/ Network Overdose II 13,3 TFT , pentiumIII, 600Mhz, 128MB příp. www.gericom.com základní deska Kapok intel 440BX/ZX None . a ještě jedna věc je možné SW cestou vyrobit z USB 1 USB2.Předem Vám děkuji Novák

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
128mb ram je zoufale málo. můžeš hledat v bazarech kolik by stál druhý mini-sdram modul, ale asi nep…
lední brtník 29.10.2007 00:21
lední brtník
Me radsej nie, ked uz tak 98SE (najlepsie predinstalovane, ak je k tomu este recovery CD). Win Me sn…
MM.. 29.10.2007 00:28
MM..
ve své době (i v době win-me) byly windows98 se to nejrozumnější. ale pokud je člověk zvyklý na vzhl… poslední
lední brtník 29.10.2007 01:02
lední brtník

128mb ram je zoufale málo. můžeš hledat v bazarech kolik by stál druhý mini-sdram modul, ale asi nepořídíš.
pokud se má do ramky vejít prohlížeč nebo nějaká práce, a nemá to hodině bez přestání začít swapovat na disk, nestačí to ani na win2000. dej tam "dětské" win me, bude to celkem slušné.

ne, usb2.0 je hw záležitost (mnohem modernější chipset). softwarově to nejde nijak nastavit.

edit: sorry, já si tu hraju s blbostmi, přeinstalovanými win a procesorem bez větráku, odpovídám pozdě.
už mi tu pod stolem cosi smrdí :-(

ve své době (i v době win-me) byly windows98 se to nejrozumnější. ale pokud je člověk zvyklý na vzhled a ovládání win2000 a xp, a neumí sám řešit problémy s ovladači hardware, doporučuju dnes pro tyto přežívající instalace windows me, i když jsem je sám kdysi nesnášel.
na svou dobu byly "me" nenažrané na paměť a místo na disku (pro rozumnou práci musí mít aspoň 128mb ram, aspoň 4gb disk) - snad to ten notebuk splňuje.
jinak výhodou windows 98 je právě ta opravená a odladěná verze "second edition", nevýhodou i když řešitelnou je horší podpora novějšího hardware (včetně usb), starý instalátor msi, starý explorer - to jsou věci které laika zbytečně obtěžovaly.

----
off topic: tak chipset i810 bez chladiče a celeron400 bez větráku se neukázaly tou nejlepší kombinací :( snad se mi před smrtí chipsetu povedlo stáhnout nějaký měřič teploty, everest je na nic :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru