Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ovladač pro tiskárnu HP DeskJet 940c je standardní součástí instalace Windows XP. Tedy: nic netřeba…
Kurt 29.10.2007 18:23
Kurt
kluci nejde mi to,opravdu.zkouším to,ale bez úspěchu.jsem v tomto velký laik.koupila jsem do tiskárn…
monika 29.10.2007 18:31
monika
Ta tiskárna používá náplně s označením 15 (černá) a 78 (barevná). Pokud tiskárna bliká oranžově, ote… poslední
mia 29.10.2007 23:21
mia

kluci nejde mi to,opravdu.zkouším to,ale bez úspěchu.jsem v tomto velký laik.koupila jsem do tiskárny barvu,dala jí tam,ale stále mi tiskárna bliká oranžově.když zadám přidat tiskárnu,objeví se mi tam plno věcí,kterým nerozumím.

Ta tiskárna používá náplně s označením 15 (černá) a 78 (barevná). Pokud tiskárna bliká oranžově, otevři víko tiskárny a sleduj kam vyjede vozík s hlavama. Jsou tam ikony, které znamenají (zleva) vadná barevná kazeta (symbol kazety s třema tečkama a zamračeným xichtem), vadná černá kazeta (kazeta s jednou tečkou a zamračeným xichtem), prázdná barevná kazeta (kazeta s třema tečkama a vlnovkou dole), prázdná černá kazeta (kazeta s jednou tečkou a vlnovkou dole), vše v pořádku (kazeta s usměvavým xichtem). Podle toho poznáš, co to blikání znamená. Pokud vozík vyjede k některýmu zamračenýmu xichtu, vezmi papírový kapesníček nebo čistej hadřík, vytáhni tu příslušnou kazetu, otoč ji k sobě kontaktama (moc oranžovejch teček na černým podkladě), namoč ten hadřík do lihu nebo isopropylalkoholu (ne do slivovice nebo jiného pitného alkoholu, postačí i denaturák, ale ne okena), přešmrdlej ty kontakty tím hadříkem, abys odstranila případně zaschlou barvu či jiné svinstvo. To samé udělej s kontakty ve vozíku. Vrať kazetu do tiskárny, zavři víko a sleduj, jestli přestane oranžová blikat. Pokud ne, očisti i druhou kazetu. Pokud je problém v prázdné kazetě, vyměň za plnou.

pokud se tiskárna nehlásí ve woknech, zkus fintu s povolením IRQ pro LPT: pravou myší na Tento počítač -> vlastnosti -> Hardware -> Správce zařízení -> Porty (COM a LPT) -> Port LPT, zaškrtni "Použít libovolné přerušení na daném portu", uložit OK, případně restartovat PC a tiskárna by se měla najít a nainstalovat sama.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru