Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chyba při startu CPUFAN DOESN'T WORK PROPERLY

Mám problém se spuštěním počítače. Abych nastínil situaci - počítač poslední dobou zamrzal, často se ani nepustil jen se protočil a nenaběhl (přesto se nevypnul)..

V rámci nějakých zoufalých pokusů jsem pročistil větrák na procesoru který byl neuvěřitelně zanešen bordelem a prachem, po vyčištění se počítač už začal pouštět jakoby pokaždé (že nezamrzl hned na startu).

Ale stala se chyba, ve své bláhovosti jsem v BIOSu dal LOAD DEFAULT SETTINGS a teď mi to hned po spuštění počítače (hned po obrazovce s údajem o velikosti RAM) vyhodí hlášku CPUFAN DOESN'T WORK PROPERLY, počítač počká pár vteřin a pak se vypne.

Přes tuto hlášku se nemůžu dostat ani do BIOSu znova, jelikož se objeví hned na "2. obrazovce" po spuštění PC.. Poraďte mi prosím někdo jak přivést tento počítač opět k životu, jinak se můžu jít oběsit :x:

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejspíš se jen zaplo čidlo otáček ventilátoru. Ventilátor je asi řízený podle tepla /možná to se zap…
MM_tank 29.10.2007 23:24
MM_tank
nj, ale mu na nastartování biosu PC nedá šanci, ptz se hned vypne :-)
mia 29.10.2007 23:27
mia
Fpoho, právě jsme zjistili že jsou vypálený kondenzátory takže deska jde do hajzlu a počítač do kyte…
Tommy F. 30.10.2007 19:46
Tommy F.
na athlony a socket A se desky ještě prodávají, na pentium 3 už ne poslední
MM_tank 30.10.2007 22:03
MM_tank

Nejspíš se jen zaplo čidlo otáček ventilátoru. Ventilátor je asi řízený podle tepla /možná to se zaplo tím bios defaults/ a při startu nenatočí dost otáček. Po ověření že se větřák skutečně točí vlez do biosu a v položce hw monitor vypni kontrolu otáček. Dělá to naprosto běžně u desek asus a gigabyte a ventilátorů freezer.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru