Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tvorba bootovacího CD

ako A: vidis to, co si mal v tom image diskety. Je to predsa logicke nie? (A: je akokeby ta disketa co si nacpal na CD ako image diskety) a z nej sa bootuje, na nej su vsetky bootovacie subory vcetne config.sys atd., a do toho image musis nacpat aj gcdrom.sys ak ho chces spustat.
Subory, ktore napalis na CD ako normalne subory, su pre bootovanie absolutne nepodstatne, a nijak sa nepouzivaju a ani pouzit nedaju, dokial sa nezavedie ovladac cdromky (.sys) a mscdex.exe. Na to sa to mscdex predsa spusta, aby si videl nejake subory z CD (az potom ked sa mscdex spusti)

Takze ak chces menit cokolvek v autoexec, config, apod tak ich musis zmenit v tom image diskety. Na pracu so subormi (extrahovanie, doplnenie apod) v image diskety existuju utility, pouzi google (.ima tool, apod). Mozno to zvladne aj isobuster ale niesom si isty. Alebo si ten image zapis na disketu (resp. si z www.bootdisk.com stiahni exe ktore ti bootdisketu vytvori), na tej diskete si uprav config.sys atd (prip. mozes aj z nej nabootovat ci potom uz uvidis CDROM mechaniku), a potom z diskety urob image(to ani nemusis, nero by mal vediet pri vyvarani bootcd rovno nacitat sektory z diskety), a urob z toho CD. Disketovu mechaniku este snad nejaku najdes.

P.S. ako som uz pisal v BIOSe sa da prepnut SATA na "Compatible" alebo "Legacy" apod, potom ti to pojde aj bez gcdrom.sys, s originalnym image klasickej bootdiskety Win9x.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny