Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Přepínání uživatelů u w2k i XP Profesional

Jde nějakým způsobem použít přepínání uživatelů u w2k prof i XP prof u doménových účtů nějak podobně jak je to např. u XP Home? Tzn. přihlásím se pod druhým účtem tam pracuji, ale vše, co je otevřeno pod mým účtem běží a neukončí se a mohu se mezi účty přepínat.

O co jde.

U některých lidí instaluji program nebo dělám něco jiného pod administrátorským účtem. Potřebuji výsledek ověřit pod účtem člověka s právy domain user. A to občas i několik krát dokola.
No a vzhledem k tomu, že některé počítače už mají 6 nebo 7 let provozu za sebou, tak kompletní odhlášení a nové přihlášení zabere dost času. A to, co je použito u XP Home, by mohlo nějakou tu dobu ušetřit.

Předmět Autor Datum
"přepínání uživatelů" je specifikum terminálových služeb, takže pro Windows 2000 neexistuje. Ale i b…
Vladimir 08.11.2007 17:26
Vladimir
A navíc doplním Vladimíra - přepínání uživatelů, jaké i představuješ by ti ve většině případů nepomo…
Jan Fiala 08.11.2007 18:03
Jan Fiala
Přepínání uživatelských účtů na počítači v doméně jde až ve Vistách. Jak už tu bylo napsáno, tak na…
ws79 08.11.2007 19:08
ws79
S těmi politikami co tu bylo napsáno moc nesouhlasím, protože se nastavují na doménovém řadiči a ne…
Vladimir 08.11.2007 19:43
Vladimir
Když je na PC přihlášený uživatel i admin tak se snad nic nemusí znova načítat ne? :-) Každý má to s…
ws79 08.11.2007 19:56
ws79
Když je adimn přihlášený na viditelném desktopu a uživatel spustí aplikaci přes runas nebo obráceně,… poslední
Vladimir 08.11.2007 20:25
Vladimir

"přepínání uživatelů" je specifikum terminálových služeb, takže pro Windows 2000 neexistuje. Ale i bez terminálových služeb jde přepínat mezi desktopy nebo spouštět pod jiným uživatelským oprávněním.

Pokud si počkáš na druhý a další díly článku který teď začne vycházet, bude to tam dost podrobně.

Takže ve zkratce pro alterativní oprávnění a test pod uživatelem zkus runas s parametrem profile, pro celý desktop můžeš použít SU z Resóurce Kitu. Nicméně tohle je případ od případu, jsou aplikace, které jsou ovlivnitelné doménovými politikami nebo načtení profilu nějakým nástrojem nefunguje, a tam to nejde použít takovou metodu pro ověření toho co potřebuješ. (A naopak je spoustu situací kde není potřeba profil toho uživatele a zvládne se to i s runasem bez parametrů.)

Přepínání uživatelských účtů na počítači v doméně jde až ve Vistách.

Jak už tu bylo napsáno, tak na většinu věcí stačí runas. Instalace programů pokud je to EXE soubor tak pravé tlačítko -> spustit jako. Jestli to je MSI balíček tak je to složitější. Nejlepší je spustit si příkazový řádek pod administrátorským účtem (runas /user:domena\admin cmd -> enter -> zadat heslo) a tam přetáhnout MSI balíček.

Pár tipů pro příkazovou řádku:
Přidat / odebrat programy -> appwiz.cpl
Správa počítače -> compmgmt.msc

Ovládací aplety a msc konzole jsou ve windows\system32, takže stačí dir *.msc. V ovládacích panalech je taky možnost spustit jako jen se musí podržet shift před klikem pravým tlačítkem. To samé třeba pro správu tiskáren.

S těmi politikami co tu bylo napsáno moc nesouhlasím, protože se nastavují na doménovém řadiči a ne pod administrátorským účtem na jednotlivých počítačích.

S těmi politikami co tu bylo napsáno moc nesouhlasím, protože se nastavují na doménovém řadiči a ne pod administrátorským účtem na jednotlivých počítačích.

Šlo o jejich načtení za situace, kdy je na aktivním desktopu administrátor a uživatel je na neviditelném desktopu, ne jejich nastavování (které by šlo ze stanice taky, ale o tom řeč opravdu nebyla).

Jinak souhlas a díky za doplnění ;)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru