Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WD 3200 AAKS ERROR

Zdravím, včera mi odešly okna do věčných lovišť... prostě z ničeho nic po restartu hlásil disk, že mu chybí bootlog, a že neví co nabootovat. Díky instalačce vist, jsem se dostal na disk a zjistil, že se záhadným způsobem prohodily disky C: (kde byl zapsaný bootlog) a G:... Způsob jakým dostat disky zpět na své místo se mi nepodařilo najít, takže nebylo jiného východiska, než se pustit do instalace... ale ouha instalačka vist (i xp) particii, kde byly win zformátovala, ale zapsat na ni data nedokázala. Takže disk putoval ke kamarádovi, tam se provedla záloha + nějaké testy Westerňáckým diagnostickým softwarem... disk vypadal funkčně.. do té doby, než jsme ho chtěli zformátovat.. Windows to odmítly okamžitě, Partition Magic hlásil stále error 108, a že prý odmítá vytvářet na disku jakékoli oddíly... znovu přišel na řadu westerňácký software. NIC...
Po donesení disku domů, a jeho zapojení se záhadným způsobem objevila bootovací tabulka a dokonce mi i dala na výběr, zda chci bootovat visty nebo XP... ovšem nic z toho nenaběhlo (bodeď by taky naběhlo když visty padly formatem a xp zemřely hrdě v boji za záchranu fotek.

Pustil jsem instalačku win XP.. a najednou koukám, že 320GB disk se hlásí jako jedna unalocatednutá jednotka o velikosti 127,99 GB... format, rozdělení na particie funguje (a dobře)... jen se mi z disku jaksi vypařilo 200GB...

Dokáže mi někdo z Vás poradit, co s tím? Jestli se s tím už někdy setkal, jak z toho ven, nebo bude nevyhnutelná reklamace???
ještě dodám že disk u mě funguje asi tak 3 neděle až měsíc (s novým PC - L-Core bude vědět kdy to bylo... kupovali jsme ho tak nějak zároveň)

Předmět Autor Datum
Instalacku XP pouzi s integrovanym SP2, starsie instalatory nevedia viac ako 128GB. Preco sa ti to…
MM.. 20.11.2007 18:19
MM..
disku mam fyzicky vice, ale disky C,D,E,G byly party na 1 disku.... nejak se jim ale prohodily pisme… poslední
Gorgo 20.11.2007 19:08
Gorgo

Instalacku XP pouzi s integrovanym SP2, starsie instalatory nevedia viac ako 128GB.

Preco sa ti to dodrbalo neviem (co to je disk C: a disk G: ? mas tam fyzicky viac diskov?) je mozne ze si prehodil disk do ineho konektoru alebo (niekto) zmenil v BIOSe nastavenie SATA alebo poradie bootovania apod a tym sa zmenilo poradie diskov.

Pri problemoch s formatovanim je dobre zrusit oddiel a vytvorit novy, na tom PC na ktorom to chces pouzivat. Ak chces mat dva OS tak disk rozdelit na viac oddielov, v tom pripade teda nechapem preco ti vadi ze instalator vidi len 128GB, vo WinXP az doinstalujes SP2 tak si na zvysku disku vytvoris dalsi oddiel(y) (v pravy klik na tento pocitac - spravovat - diskove ulozistia)

disku mam fyzicky vice, ale disky C,D,E,G byly party na 1 disku.... nejak se jim ale prohodily pismenka, nechapu jak.. proste jsem restartoval a pc uz nenaskocilo...

Me jen zarazelo tech 128 GB... nedocvaklo mi, ze instalacka XP bez SP2 vidi jen tech 128gb

Po instalaci SP2 vše chodí jak má... (proč mě to nenapadlo dříve??)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru