Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čím zakápnout pískající jádro ve zdroji?

Ale musis ratat s tym ze zataz sa meni velmi rychle, hlavne u dnesnych CPU moze sa aj 1000krat za sekundu zmenit odber z desiatok A na jednotky A apod. To moze sposobovat piskanie ak to nie je urobene poriadne alebo ak su kondenzatory vyschnute apod alebo cokolvek ine. proste tam vznika nova frekvencia (ina ako 40kHz) periodickou zmenou odberu zdroja, ta frekvencia nevznikne sama od seba zo samotnych 40kHz (resp. nie primarne), ale periodickymi zmenami odberu (o tom su aj obe tie upravy co tam urobil) ci uz zataze, alebo niecoho v samotnom zdroji.
U slusnych zdrojov je to zatlmene ani nie kvoli zvuku, ale aj kvoli tomu aby v specialnych pripadoch nevznikali a) zakmity b) aby sa nevypol.
Zdroj ktory piska je teda pre mna (osobny nazor) bud a) vadny alebo b) nahovno navrhnuty (osciluje regulacia = to su tie tvoje "subharmonicke" ale IMHO je nezmysel to tak nazyvat). V oboch pripadoch by som ten zdroj odniesol do zberne odpadu.

P.S. moze aj taky zdroj aj fungovat, ja sa nehadam ze nemoze, ale ty by si mal k zle navrhnutemu zdroju doveru? Ja nie.

P.S.2. samozrejme ak tam je menic ktory nema pevnu freq. tak moze piskat, ale tiez je to nahovno navrhnute ak sa to dostane do pocutelneho pasma. Tusim dotazovatel cosi pisal vyssie o tom ze to piska len ak ide zdroj naprazdno, tak nech da nejaku zataz (odpor) na standby vetvu, ja neviem naco pusta zdroj naprazdno.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny