Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak opravit Windows XP po chybě aplikace?

Tak už jsem tomu trápení udělal krátký konec. Vzal jsem záložní starý HDD, nainstaloval jsem na něj čistou instalaci Win XP s Acronis True Image (ATI), odpojil HDD s Vistama a obnovil jsem obraz disku s Windows XP ze zálohy (další HDD-zálohy). A šlape to zas jak hodinky.

P.S: Ptáte se, proč jsem tohle neudělal přímo z Windows Vista, kde mám taky ATI nainstalovaný? .….No protože to z nějakého důvodu nefungovalo.
Nebo proč jsem nepoužil v konzoli pro zotavení FIXBOOT, nebo FIXMBR? Protože kdybych obnovil boot sektor, nebo MBR toho disku s Xpéčkama „čistým“ Xpéčkovým záznamem, tak už bych s největší pravděpodobností nespustil Visty na druhém disku.
Zatím to dost nechápu, ale vypadá to, že boot sektor Win XP si Visty „upravily“ a používají ho pro zavedení sama sebe. Utvrzuje mně v tom i to, že když odpojím všechny HDD a nechám tam jen ten s Vistama, tak na začátku boot. sekvence mi to napíše NTLDR NENALEZEN a naopak, když tam mám jenom disk s XP, tak se zobrazuje i obrazovka pro volbu, který OS chci spustit.
Jestli někdo ví a vysvětlí mi přesně, jak to funguje, budu moc rád. A díky všem za snahu pomoct.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny