Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak opravit Windows XP po chybě aplikace?

Ano, Vista na disk s XP přidala svůj bootmanažer a začíná se bootovat odtamtud. Pokud tento disk chybí, Vista nelze (bez úprav) nabootovat. Pro tyto účely si vytvořila v rootu (na disku s XP) i adresář "Boot" s bootmanažerem a nastavením pořadí bootování. Teprve po výběru (načtení informací z bootmanažeru na disku s XP) se rozhoduje, z které particie se bude pokračovat; zda z disku s XP nebo s Vistama.

------
Já mám taky dualboot XP+Vista a taky používám ATI. Abych předešel "ztrátě obojího bootování" při nutnosti reinstalace XP nebo Vista, mám několik ATI-mirrorů, vytvářených při instalaci obou systémů:

- holé XP (plná instalace vč. ovladačů a dostupných windowsupdate záplat)
...následovala instalace WVista...
- XP s visťáckým bootmanažerem
- holé WV s ovladači a aktualizacema
...následně občas udělám další ATI-mirrory, dočasné před windowsupdate a trvalé (pro úsporu místa občas inkrementální) po nějakém zásadnějším zásahu do sw.

Případnou reinstalaci bych pak nedělal klasicky, ale několikaminutovou ATI obnovou - podle potřeby ze zdrojů různého stáří (míry softwarové nainstalovanosti).

Tímto jsem se elegantně vyhnul potřebám různých konzol pro zotavení, fixbootů a podobně... (čemuž moc nerozumím a nemám to naštudováno). Obnova z mirrorů je pro mě rychlejší a pohodlnější.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny