Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook do 25000 s DPH

Prosim Vas jaky typ by jste mi doporucili pro studentske ucely notebooku do 25tisic s DPH.Ja mam dva favority
HP PAVILION dv6465
MSI MegaBook EX600X-053CZ
Do ktere znacky by jste sli Vy?Nebo by jste zvolili uplne jiny model?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ak HP vs. MSI, tak HP. ja osobne by som sa kukol po dajakom (co aj za nejaky polrok spravim) IBM Thi…
2laak 27.11.2007 11:56
2laak
Vypada to dobre.Akorat me mrzi ze R61 je jen 14 chtel bych 15,4" A ze R61e zase zbytecne zabyra oba…
jack68 27.11.2007 12:25
jack68
R61 se dělá i ve variantě 15,4". Znám obě varianty a přimlouvám se za čtrnáctipalcový proto, protože…
anarchist 27.11.2007 14:08
anarchist
Varianty se samostatnou a výkonnější grafickou kartou (což já nepreferuji) Omlouvám se, že se míchá…
shark.jd 27.11.2007 15:07
shark.jd
Pokud vyhovuje dané rozlišení, je to více než rozumné. Shrňme si, co by získal samostatnou grafikou…
anarchist 27.11.2007 15:21
anarchist
Díky moc za odpověď. Přesně jak říkám - pro tátu nemá cenu zvláštní kartu, když nehraje a nepotřebuj… poslední
shark.jd 27.11.2007 16:26
shark.jd

ak HP vs. MSI, tak HP. ja osobne by som sa kukol po dajakom (co aj za nejaky polrok spravim) IBM ThinkPad (bezkonkurencna kvalita spracovania) alebo potom DELL.

este dodam, ze IBM odpredal diviziu vyroby ntb Lenovu, takze hladajte modely pod nazvom Lenovo ThinkPad ale nezamienajte si ThinkPady s lacnymi Lenovo modelmi (N200,...). z ThinkPadov by som vyberal z rady R, napr. Lenovo TP R60e, TP R61 a podobne. tie sa cenovo pohybuju okolo 25.000.

Lenovo TP R60 za 24.800,- s DPH
Lenovo R61e za 21.500,-
Lenovo R61 za 26.000,-

stastnu ruku pri vybere :-)

R61 se dělá i ve variantě 15,4". Znám obě varianty a přimlouvám se za čtrnáctipalcový proto, protože vychází z šasi dražší řady T, zatímco 15,4" vychází z R60 (pozor na obrázky prodejců, velmi často to nesouhlasí). Kdybyste je viděl vedle sebe, myslím, že byste se nerozmýšlel ani chvilku. Oba jsou to ale špičkové notebooky, o tom žádná. Jinak 1GB lze opravdu považovat za základ. Nevybírejte ale podle počtu obsazených slotů, paměti do notebooků jsou aktuálně tak levné, že by si tím člověk jen zbytečně zužoval výběr.
http://kingston.mironet.cz/1024mb-sodimm-ddr2-667mh z-cl5-kingston+dp69232/ (oprava odkazu)

edit: Je tu ale jedno ALE u čtrnáctipalcové varianty. Do těla přístroje se vejde jen čtyřčlánková baterie, která nemá zrovna nejvyšší výdrž (kolem dvou hodin). Verze s integrovanou grafikou se s touto baterií dodávají (lze zakoupit i větší, ale již přečuhují - viz odkaz níže). Varianty se samostatnou a výkonnější grafickou kartou (což já nepreferuji) používají pouze šestičlánkové a devítičlánkové baterie. Obě však již přesahují tělo notebooku. V praxi to nijak zvlášť nevadí, jen abyste to věděl. Pořád je to lepší, než mít o dva centimetry hlubší celý notebook.
http://www.thinkcomputers.org/index.php?x=reviews&i d=642
Patnáctipalcových verzí se to netýká, ty se dodávají s šestičlánkovou baterií, která je shodná s baterií z R60. Pouze devítičlánková pak přesahuje tělo notebooku.

Varianty se samostatnou a výkonnější grafickou kartou (což já nepreferuji)

Omlouvám se, že se míchám do tohohle threadu, ale když čtu Vaší reakci, nedá se mi nezeptat. Tátovi pomáhám s výběrem nového notebooku a vybral jsem mu celkem pěknej model, ale je tam integrovaná grafika INTEL X3100. Kamarád mu to ale stále vymlouvá a chce mu tam nacpat nějakou 7600. Jediné, co táta na notebooku dělá, je přehrávání filmů + práce (Word, Excel...). Výdrž modelu s integrovanou grafikou je podstatně větší a ta integrovaná grafická karta by měla zvládat i Vista AERO (to beru s rezervou), samozřejmostí jsou 2 GB RAM, aby si měla z čeho brát paměť. Když čtu, že samostatné grafiky taky nepreferujete, ptám se: Je to rozumné dávat do notebooku integrovanou graickou kartu, když není kladen důraz na žádný grafický výkon? Předem díky

Pokud vyhovuje dané rozlišení, je to více než rozumné.

Shrňme si, co by získal samostatnou grafikou:
- vyšší rozlišení (je to žádoucí? uvidí na to?)
- vyšší grafický výkon (je třeba?)
- vyšší spotřebu
- vyšší vyzářený výkon (obvykle častější nástup aktivního chlazení)

U notebooku se ta "přidaná hodnota" může velmi rychle stát přítěží. Takže kdo ji vyloženě nepotřebuje (a uznávám, že takoví jistě jsou - takže je fajn, že ta možnost tu je), ten by si ji s ním pořizovat neměl. Nejzásadnější je rozlišení, jak se to přežene, bude to utrpení. A prosím bystrozraké, aby to akceptovali. Ne všichni vidíme jak rys a mžourat na obraz z třiceti centimetrů je na palici. Pořád lepší rozlišení o něco menší než naopak o něco větší. Ideálně však takové, které uživateli bude vyhovovat. A to je u každého jiné.

pozn. S dotazem to nesouvisí, ale zmínit to musím. Při výběru dejte pozor, zda je display matný či lesklý. Je to věc osobní preference, nicméně já bych z lesklého asi vyletěl z kůže. :)

Díky moc za odpověď. Přesně jak říkám - pro tátu nemá cenu zvláštní kartu, když nehraje a nepotřebuje výkon grafiky. Ve srovnání s notebooky, které stojí stejně, je tenhle mnohem výkonější (procesor T7700 a 2GB RAM). Displej je matný a zároveň to je HPčko, na které už má táta něco nakoupeného z předchozího modelu (nabíječku do aute atd.).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru