Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Není vidět ATA HDD

Zdravím
Chtěl bych poradit,koupil jsem HDD ATA 80GB Maxtor a už jsem ho postupně zkusil zapojit do 3 počítačů a není vidět BIOS ho nevidí ani Win prostě jako by nebyl.Jumpery jsem přendaval snad na všechny způsoby a nic.Nevíte proč? Že by byl vadný?
Dík za rady

Předmět Autor Datum
Jumpery sa neskusaju na vsetky mozne sposoby, ale nastavia sa raz a spravne, podla toho co este je z…
MM.. 27.11.2007 16:07
MM..
Dík zkusim to někomu odnést.
Jasper 27.11.2007 16:08
Jasper
Sanca ze to bude studenak ale nie je velka. Mohol si aspon popisat ci ten HDD vydava nejake zvuky ap…
MM.. 27.11.2007 16:49
MM..
Bohužel je úplně mrtvej nic nevydá.A to sem ho kupoval v Raichu ,výhodně'
Jasper 27.11.2007 20:59
Jasper
Skusit zapojit len napajanie, datovy kabel nie, ak sa ani neroztoci (pocut to / citit to prstami ked… poslední
MM.. 28.11.2007 00:43
MM..

Jumpery sa neskusaju na vsetky mozne sposoby, ale nastavia sa raz a spravne, podla toho co este je zapojene na kabli, a podla toho co je na disku nakreslene. Ak nie je na disku nic nakreslene tak si polohu jumperov najdes na www.maxtor.com

Skontrolovat piny datoveho konektora na disku, ci nie je niektory pin vtlaceny. Skusit vymenit kabel. Ak to nepomoze tak je disk vadny (moze byt napr. len studenak na konektore u 5V alebo 12V, moze byt aj uplne odpalena elektronika alebo problem s mechanikou/hlavami/platnami). Studenak by zrucny elektrotechnik opravil, ostatne menovane mozne zavady sa opravit nedaju.

Skusit zapojit len napajanie, datovy kabel nie, ak sa ani neroztoci (pocut to / citit to prstami ked ho drzisi v ruke) tak poriadne prezret stranu spojov u napajacieho konektora ci nie je natrhnuta vodiva cesta. Ak je tam vidno prerusenie tak je nadej ze sa to da spravit. Ak nie tak asi len do zberne odpadu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru