Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno kde kupit na slovensku CRT monitor?

Vcera mi zdechol moj CRT monitor a hladam zan CRT nahradu.

poziadavky:
1. CRT!!!
2. novy (2 rocna zaruka)
3. obrazovka 19" a vyssie

PC (a monitor) bude vyuzity aj na graficke prace, preto by som rad kupil CRT monitor. ziadne LCD s cenou pod 10.000,- skk neoslnil. Avsak na CRT monitory je vsade TOTALNE prazdno. Co robit? do bazarovych kuskov sa mi moc nechce...

V najhorsom pripade kupim LCD, ale potom mi poradte nejaky model, s ktorym mate skutocne dobre skusenosti.

dakujem.

ps. dost to suri, este raz vdaka :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak, vratim som sa k tomuto threadu, aby som ho oznacil za vyrieseny. Uz mi dosiel moj Eizo LCD 19"… poslední
2laak 15.12.2007 18:27
2laak

Tak, vratim som sa k tomuto threadu, aby som ho oznacil za vyrieseny. Uz mi dosiel moj Eizo LCD 19" S1931, tak dopisem niekolko mojich postrehov, snad sa dakomu budu hodit.

1. prevedenie monitoru je na urovni, pripomina mi to spolahlive IBM TP-cka, sasi je z kvalitneho a nenapadneho (cierneho) plastu, vsetky potrebne kable (DVI, D-SUB, USB, audio s 3,5" jackom) boli obsiahnute v baleni. co mi vadi je absencia akehokolvek slovensky (ci aspon cesky) pisaneho slova. navod je len v 6 zakladnych jazykoch, tak som si manual musel doplnit odtialto.

2. ovladanie tlacitok je pohodlne (napriek vyhradam v citanych recenziach...), Jas sa da nastavovat bez nutnosti vstupovat do menu gombikmi na monitore, alebo kludne cez dodany SW (je nutne mat pripojeny USB kabel).

3. ram LCD je tenky, idealny na DualView (len aby clovek stihal financne).

4. objednal som si verziu s EasyUp stojanom, s ktorym je nastavenie polohy monitoru vskutku jednoduche, kabely sa daju uchytit vzadu krytom, tak sa vzadu neplantaju. lcd podporuje aj funkciu PIVOT (natocenie obrazu o 90°), avsak som si myslel, ze to maju riesene softverovo, ze ak display otocim, automaticky sa natoci aj obraz. budem to musiet riesit zrejme ovladacom GK.

5. obraz a podanie farieb je super. prekvapil som sa, ked som videl, ze cierna nie je cierna. pozeral som stranku www.rockzone.cz, ktorej pozadie bolo doteraz cierne a na LCD bolo sive. uz som zacal nadavat, ked som si to skontroloval a to pozadie skutocne nie je cierne! :-D teda v podani farieb som len a len ziskal a tento LCD je dokonca lepsi, ako moja predosla sunka. este som si to prekontroloval pomocou Nokia Monitor Test-u a cierna je skutocne cierna, biela je biela a podsvietenie je velmi rovnomerne.

6. hry a filmy - zahral som si Call Of Dutty 2, pozrel som si niekolko DVD a Xvid filmov, ziaden problem som nespozoroval.

7. a co ma dost prekvapilo boli skutocne pozoruhodne pozorovacie uhly. oproti LCD Samsungom a BenQ-om do 8.000,-, co som mal moznost vidiet nazivo je to neporovnatelne. tak vertikalne ako horizontalne nie je ani pri takmer 180° uhle vidiet razantne rozdiely. spominane samsungy (n950, tusim) a BenQ-y sa mozu "pochvalit" max. tak s pozorovacim uhlom 100-110° a potom je to nepozeratelne.

8. summa summarum, Eizo S1931 je pecka a pre mna ta spravna volba.

teda kupu som vobec neolutoval, EIZO nesklamal. ak sa pren niekto bude rozhodovat, mozem ho len odporucit. ;-)

samozrejme kazdemu ucastnikovi diskusie dakujem za prispevky :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru