Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamrzání a pípání PC při startu i při běhu,

Nejprve zkus start tak aby všechny DVD či CD mechaniky zůtaly prázdné. Poškozeny dvd či cd někdy dokáže věci - o mechnikách nemluvě. Možná by stálo je na chvilku úplně vypojit.
Ještě bych se v biosu podíval na teploty.
A pak k tomu nejpravděpodobnějšímu - k disku - to pískání, cvakání napovídá že by to mohl být on. Trochu mě mate jak píšeš "scandisk proběhl" -to myslíš kontrolu disku před startem XP - bílá písmena na světle modrém pozadí? Pokud ano, a spustilo se to samo je skoro jisté, že je něco s diskem. Skusil bych nějakou utilitu od výrobce která ten disk dokáže kontrolovat podrobněji a upozorní na možné problémy. Třeba Samsung má program hutil u Seagatu je to tuším seatools. Ten program se vypálí na cd ze kterýho nabootuješ a mimo operační systém se spustí ta testovací utilita. A jsou i verze pro diskety. Taky je možnost ten disk vyzkoušet na jiném pc - jen jestli se tam ty zvuky budou ozývat stejně.
Teď už asi předbíhám, ale pokud by to bylo hdd a jak tvrdíš už ti jeden měnili měli by se v servisu zamyslet - když odejdou dva hdd v krátké době může to souviset i s něčím jiným. Třeba ze základní deskou. Ale to už opravdu předbíhám.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny