Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s multimediálními tlačítky na KB-21e

Zdarec všici, mám tu jeden malej stupidní problém, ale nevim jak ho vyřešit. Přeinstaloval jsem si firefox, páš mě trocha nějak blbnul, ale teď už jede v poho. Ale ... nastal problém s multimediálními tlačítky na klávesnici Genius KB-21e. Než jsem si přeinstalovával firefox, tak mě nefungovaly tlačítka na přehrávání hudby a ostatní fungovalo bez problémů. Teď tu je ale ještě větší záhada. Ony tlačítka na hudbu nějak záhadně začaly fungovat, ale přestalo fungovat tlačítko WWW, takže teď přes klávesnici nemůžu spustit firefox, ale před tim to fungovalo. Pokud se nemýlím, tak by to mělo spustit výchozí prohlížeč, ale to nějak nefunguje. Firefox je jako výchozí nastaven. Zkoušel jsem i přeinstalovat ovladače na klávesnici, ale ni :( Nevíte někdo co s tim?

Předmět Autor Datum
ovladace klavesnice nemaju nejake nastavenia? (spravca zariadeni - klavesnica - pravy klik - vlastno…
MM.. 03.12.2007 19:34
MM..
ve správci zařízení je klávesnice napsaná jako Standart 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboa…
Jack T. 03.12.2007 19:37
Jack T.
a nešlo by to nastavit někde v registrech? že by se tomu prostě dala aplikace? btw zapomněl sem naps…
Jack T. 03.12.2007 19:41
Jack T.
Skus si najst na disku nejaky html subor (alebo si uloz tuto stranku ako html, subor - ulozit ako),…
MM.. 03.12.2007 20:05
MM..
otevře se to ve firefoxu, ale to neni ten problém, problém je, že když zmáčku multimediální tlačítko…
Jack T. 03.12.2007 20:09
Jack T.
Ja ti rozumiem, chcel som len vediet ci sa spusti FF ked doublekliknes na html subor. Ci sa to da v…
MM.. 03.12.2007 20:12
MM..
tak v registrech sem hledal, ale nic sem nenašel, sem asi strašná lama. Pokud jde o custom aplikaci,…
Jack T. 03.12.2007 21:46
Jack T.
jednoznacne najst obsluzny SW a tam nadefinovat zelane aplikacie. ja mam sice M$ klavesnicu, ale fun…
2laak 03.12.2007 22:12
2laak
Skus ist na www.geniusnet.com tam si klikni na service&support - drivers, a v zozname si navol produ…
MM.. 03.12.2007 23:22
MM..
tak sem to zkusil ty ovladače stáhnout a nainstalovat a když je nainstaluju, tak to chce pak restart…
Jack T. 04.12.2007 14:02
Jack T.
Tak si zavolaj na support geniusu alebo to chod vratit. Ja nechapem niekoho kto si kupi genius a pot…
MM.. 04.12.2007 15:51
MM..
už jsem nejspíš přišel na to, čím to je. Přeinstalovávat windows teda fakt nebudu, do toho se mě nec…
Jack T. 05.12.2007 14:25
Jack T.
Preto som chcel aby si klikol na ten html. Tam to ale asi ide cez asociacie tak to fungovalo. Chod n…
MM.. 05.12.2007 14:39
MM..
vyřešeno, stačilo v ovládacích panelech/přidat nebo odebrat programy a tam výchozí programy a tam na… poslední
Jack T. 05.12.2007 21:59
Jack T.

ovladace klavesnice nemaju nejake nastavenia? (spravca zariadeni - klavesnica - pravy klik - vlastnosti apod, pripadne mas k tomu nejaku genius hrozostrasnu aplikaciu, tak pozriet aj tam). Neda sa im priradit program? Instaloval si FF do tej istej zlozky kde bol predtym?

ve správci zařízení je klávesnice napsaná jako Standart 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard a ve vlastnostech nic nastavení neni. Jediný nastavení co se objeví po instalaci ovladačů je v systray. A jediný co sem tam našel je Setup>Application 1 a Application 2 a u obouch je nastavenej default a je tam ještě u každý na výběr custom

Ja ti rozumiem, chcel som len vediet ci sa spusti FF ked doublekliknes na html subor.

Ci sa to da v registroch vedia len "inzinieri" v geniuse. Kupovat produkt od genius je koledovat si o taketo veci.
Mozes si skusit prehladat registry a hladat genius, alebo nejake ine vhodne slovo (pre ake este aplikacie ma ta klavesnica klavesy?), ci tam nenajdes polozky u ktorych su cesty na aplikacie pre ostatne klavesy (a pre inet bude mozno polozka prazdna apod, uvidis).

Najprv by som ale asi skusil kliknut na to "custom" v genius aplikacii, ze co tam bude. nic nemusis menit len to zavres alebo "zrusit", ide len o to ze co tam je (ci tam nebude nejaka cesta k aplikacii aby si vedel co to su za klavesy tie "program1" a "program2").

tak v registrech sem hledal, ale nic sem nenašel, sem asi strašná lama. Pokud jde o custom aplikaci, tak tam nic neni, jenom si prostě mám vybrat nějakou aplikaci a když dám na oboje firefox, tak to stejně nefunguje (zkuošel jsem to dat aji jenom na jedno nebo na druhý). Zajímavý taky je, že když spustím tento počítač a zmáčknu tu klávesu na WWW, tak se mě v tento počítač otevře IE, to by normálně mělo dělat, takže tlačítko funguje jako fyzicky, ale právě to potřebuju rozjet, aby se spustil firefox

Skus ist na www.geniusnet.com tam si klikni na service&support - drivers, a v zozname si navol product line "keyboard" a model "kb-21e scroll", dole si zvol WindowsXP a klikni na download. Je to sice nejaky KB21e19e09e_Vista.zip ale kedze to tam cpe pre kazdy OS tak to snad pojde aj na WinXP. Predtym odinstaluj to co tam teraz mas (ovladacie panely - pridat ubrat programy, ak tam mas nieco od genius tak najprv odobrat a preistotu restart az potom instaluj to nove. A potom zas restart).

tak sem to zkusil ty ovladače stáhnout a nainstalovat a když je nainstaluju, tak to chce pak restart a po restartu jak se to spouští, tak to hodí chybu s neodesílat :( takže to nejde ani spustit. A je zajímavý, že všecky tlačítka jedou i bez ovladačů, kromě toho na WWW :( čož teda fakt potřebuju

Tak si zavolaj na support geniusu alebo to chod vratit. Ja nechapem niekoho kto si kupi genius a potom place. Genius s tym co robi uz mal davno skrachovat, ale vzdy sa najde niekto kto im tie ich nefunkcne smejdy kupi.

Neviem, mas tam nieco vo Win dokonale rozdrbane. Skus si cvicne uplne cistu instalaciu Win, a ak pouzivas nejaky cleaner tak skus ho v novych win neinstalovat/nepouzivat, ze ci nahodou nebude zrazu vsetko fungovat.

už jsem nejspíš přišel na to, čím to je. Přeinstalovávat windows teda fakt nebudu, do toho se mě nechce. Tak, si myslím, že to pravděpodobne není ovladačema klávesnice, ale je něco s firefoxem. Kamoš mi teď poslal odkaz na xfire a když sem na něj kliknul, tak by se měl otevřít firefox, ale nic se nedělo. Takže problém bude někde ve firefoxu. Nevíte jak to udělat? Že se při kliknutí na odkaz když není otevřenej firefox otevřel? I když mám otevřenej firefox a kliknu na ten odkaz, tak se taky neotevře novej panel ani se to neotevře v tom aktuálním.

Preto som chcel aby si klikol na ten html. Tam to ale asi ide cez asociacie tak to fungovalo.
Chod najprv do nastaveni FF a na prvej karte zaskrtni nech vzdy kontroluje ze je defaultny prehliadac a vedla toho klikni aj na "skontrolovat teraz". Pozri si tam aj na druhej karte ze mas nastavene ze linky z externych programov otvarat napr. v novom okne. Skus tam dat OK a restart.
Prip. odinstaluj uplne firefox (zalozky si mozes predtym vyexportovat), potom zmaz profily (v dokumenty a nastavenia pod svojim menom si daj vyhladat zlozky s nazvom mozilla a vymaz. Najdes ich tam aspon dve, ak najdes menej tak si hladal zle (prehladavat aj skryte a systemove apod).
Potom stiahni najnovsi FF z firefox.com a nainstaluj. Ak to nepomoze tak mas rozdrbane Windowsy, nainstalovat nanovo, alebo ti to nieco blokuje (nejaky dementny akoze firewall alebo antivir apod, ak nieco take mas, tak to skus povypinat). Ak si pouzival nejaky ccleaner apod. tak radsej komplet preinstaluj Win.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru