Předmět Autor Datum
Ano pocet modulov (alebo chipov) na kanali moze vplyvat na max. pouzitelnu frekvenciu. Doakej miery…
MM.. 05.12.2007 23:45
MM..
Pouzijes identicke pameti na jejich nominalu (casovani a frekvence)? Nebudes to "lamat pres koleno"?
mif 05.12.2007 23:51
mif
Myslím že to o nějaký ten mhz sníží maximální strop které ty paměti teoreticky dají.Kvůli zahřívání…
MM_tank 06.12.2007 01:03
MM_tank
záleží,či sa dá na doske manuálne meniť nastavenie bank interleave funkcia,pokial nie,môže sa maximá…
lx 06.12.2007 11:11
lx
Pamatovy radic nic nikde nevycitava, a ani nic nikomu nemusi povolovat. Vsetko nastavuje BIOS. Probl… poslední
MM.. 06.12.2007 13:43
MM..

Ano pocet modulov (alebo chipov) na kanali moze vplyvat na max. pouzitelnu frekvenciu. Doakej miery to si musis skusit, zavisi od konkretnej dosky a konkretnych modulov.

P.S. ja ale odporucam nic netaktovat a nemusis riesit zbytocne dilemy, a PC bude fungovat tak ako ma.

Myslím že to o nějaký ten mhz sníží maximální strop které ty paměti teoreticky dají.Kvůli zahřívání a snížení síly signálů/napětí. Takže třeba místo 2xddr2 800@1050mhz budeš mít třeba max. 4xddr2 800@1000mhz při 4ks ram.

Otázka je jestli má dneska cenu ty paměti přetaktovávat na maximum..zvlášť když není v podstatě čím je pořádně vyzkoušet a prověřit.

Teď sem měl ramku (jeden ze 4 modulů vitesta 800+)kterou memtest schválil jako OK ale visty s ní padaly při startu i v nouzovém. XP s ní najely v pohodě. Myslel sem že je to přetaktováním a vše vrátil na normál:-?8-).Teď se mi to nechce zas nastavovat a zkoušet...

záleží,či sa dá na doske manuálne meniť nastavenie bank interleave funkcia,pokial nie,môže sa maximálne možné taktovanie všetkých modulov automaticky "zaseknúť" na nejakej priemernej hodnote ,ktorá je vyčítaná pamäťovým radičom z SPD údajov pamäťových modulov a radič nepovolí žiadnu vyššiu frekvenciu,ktorá by bola mimo špecifikácie

Pamatovy radic nic nikde nevycitava, a ani nic nikomu nemusi povolovat. Vsetko nastavuje BIOS.
Problem je hlavne v tom ze ked sa tam nacpe viac modulov tak su viac skreslene vsetky signaly a teda max dosiahnutelna freq. moze byt nizsia.
Ak je nahovno este aj BIOS (to je to o com pises ty) tak to je zas dalsi mozny problem, potom bud upgrade BIOSu, alebo ina doska, alebo smola.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru