Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem počítač sa ani nerozbehne, výmena zdroja pomohla ale nevyriešila všetko

Jedného dňa som tak sedel za počítačom a kým som si odišiel po čosi do kuchyne a vrátil sa, počítač bol vypnutý. Iba mŕtvolne svietili zelené diódy (ktoré svietia, keď je zapnutý), no nebežal žiaden ventilátor ani nič.
Vymenil som zdroj za taký istý, ale nový a teraz, keď ho zapnem, rozsvietia sa všetky diódy (aj tie zelené, že je zapnutý aj tie červené, ktoré vykazujú diskovú aktivitu - mám však pocit, že na začiatok majú len tak prebliknúť, vtedy disky ešte nebežia) a fučia všetky ventilátory (zdroj, CPU, jeden pripojený na matičnú - bedňový, až na ten na grafike, ten nebeží). No a ďalej sa nič nedeje, takto to svieti a hučí. Mám pocit, že sa ani disky neroztočia. Skúšal som odpájať disky a mechaniky, nepripojiť špeciálny štvoržilový prívod zo zdroja ku procesoru, vytiahnuť grafiku či ramku, ale stále nič, výsledok rovnaký. Samozrejme, ani to nepípne, ani grafiku neinicializuje.

Neviete, čo by mohlo byť zlé? Procesor aj matičná boli menené nedávnejšie (keď odišla matičná), teraz je tam nejaký Intel 2.6GHz (asi spred roka) a matičná k tomu (presnejšie parametre si však nepamätám). Ramka je tam staršia 256MB a grafika GeForce 4 MX 440 64MB.

Najlepšie by bolo, keby ste ma potešili nejakou správou, že stačí keď si večer ľahnem a ako sa ráno zobudím, bude všetko v poriadku, no to sa asi nestane. Ajtak, nejaké nápady? Možno to je jednoduchá taľafatka, ktorú viem vyriešiť aj sám, bez toho, aby som nosil tú veľkú bedňu niekam ďaleko do opravy.

Vopred vďaka všetkým.

Předmět Autor Datum
Důkladně prohlédnout MB, předchozí zdroj se při svém odchodu asi rozhodnul, že s sebou vezme ještě n…
Kachlík 07.12.2007 15:02
Kachlík
Ako prve to vsetko vytiahnut z kejsu (aby sa vylucil skrat na kejs) a vsetko poodpajat, nechat len d… poslední
MM.. 07.12.2007 15:04
MM..

Důkladně prohlédnout MB, předchozí zdroj se při svém odchodu asi rozhodnul, že s sebou vezme ještě nějaké komponenty, aby mu cestou do nebe nebylo smutno... Prozkoumat, jestli není něco očazené, eventuálně nesmrdí... Ale moc šancí na oživení bych neviděl...:-(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru