Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem místní síť

potřebuješ jen nějaký adresář třeba s filmy povolit ke sdílení (nikdy ne celý disk). nastavíš to v jeho vlastnostech, přiřadíš mu jmeno_disku pod kterým bude v síti vidět.
windows tuším default přiřazují návštěvníkům ve sdíleném adresáři právo jen pro čtení. je to dobře, nechal bych to tak, jen někomu rozumnému bych k tomu adresáři přidal přístup s právy pro zápis.
pokud jsou v síti xp home, je malý problém. umí jen zjednodušené sdílení, kdy ani nejdou pro různé uživatele v síti nastavovat různá práva, všichni jsou pro něj guest. naštěstí jsem 'home' v síti nikdy nepotkal.
dále to chce zkontrolovat v nastavení firewallu, že je povoleno sdílení souborů a tiskáren, a že běží i služba server - to může být důvod proč nefunguje computer browser.
možné chyby se dají najít i v prohlížeči událostí - eventvwr.exe
na disky kam se připojuju často, mám hotovou batku (viz výš net help use) - a klikám na ni. procházením okolních pc se nikdy nezabývám.

@echo off
REM odpojeni/pripojeni vzdaleneho disku jako F:
:TEST
 if exist f:\*.* goto ODPOJ
 ping -n 1 ip_adresa_vzdaleneho_pc
 if errorlevel 1 goto VYPNUTY
:PRIPOJ
 net use f: \\ip_adresa_vzdaleneho_pc\jmeno_disku /user:jmeno_vzdaleneho_uzivatele heslo_vzdaleneho_uzivatele /persistent:no
 goto END
:ODPOJ
 net use f: /delete
 goto END
:VYPNUTY
 echo Ten vzdaleny kram neni zapnuty
 pause
:END

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny