Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem místní síť

Zdravím, moje pc se nezobrazuje v "mojí" pracovní skupině... teda zobrazuje, ale jen příležitostně, např. při změnách různých síťových nastavení (když jsem to zkoušela vyřešít), ještšě před restartem se tam objeví, po restartu sem tam taky ale když se podívám třeba za hodinu, už v pracovní skupině nejsem a nemůžu přijít na to proč! Má někdo nějaký nápad?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
jestliže je v síti 40 PC a žádný server, s největší pravděpodobností je problém v tom, že dochází k… nový
touchwood 09.12.2007 10:02
touchwood
No tak zatim sem to vyřešila jednoduše - stačí adresní řádek + "\\jmeno_pc"... Ale i tak díky za rad… poslední
Doddly 21.12.2007 17:02
Doddly

jestliže je v síti 40 PC a žádný server, s největší pravděpodobností je problém v tom, že dochází k válkám o tzv. Browse Mastera. BrowseMaster (dále BM) je počítač, který drží pro danou pracovní skupinu seznam všech připojených počítačů. Problém nastavá v případě, kdy se PC s aktivním BM vypne, NEBO v případě, kdy dojde k tzv. BM election. To je stav, kdy se jednotlivá PC "poperou" o to, kdo bude BM. K tomu dochází tehdy, když se do sítě připojí PC, a "sezná" že by mohl být BM (to se ohodnocuje na základě parametrů, mezi něž se zařazuje zejména výkon PC, verze OS (čím vyšší, tím vyšší hodnota) a uptime stroje.

Řešením bývá povypínat na většině PC volbu BM (ale pak je potřeba ponechat alespoň jedno PC s BM a musí být trvale dostupné), NEBO zřídit na síti nějaký "server" který bude BM udržovat (k tomu se hodí Linux se Sambou) NEBO zřídit na síti WINS server (opět umí zařídit Linux se Sambou)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru