Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zriadenie DSL internetu od T-Comu bez viazanosti na volaci program

Nedavno som sa rozhodoval od ktoreho ISP si necham zriadit DSL internet. Nakoniec som sa rozhodol pre T-Com. Rodicia maju od nich zriadenu aj pevnu linku so "zvyhodnenym volacim programom" (plati sa zan len 26,50 Sk) a nechceli by ho zmenit. Problem je v tom, ze na zakaznickej linke nam tvrdia, ze musime mat volaci program "Standard" aby sme si mohli zriadit DSL internet (konkretne program Turbo 2 Plus). Cez leto sa totiz u nas rusilo vzdusne vedenie a kable sa davali do zeme a ked tu bol technik, tak tvrdil, ze mame len dvojzilovy kabel a potrebujeme stvorzilovy aby to fungovalo. Rozobral som tu krabicku a zistil som, ze tam je stvorzilovy kabel, len dve zily nie su zapojene. Neviem, ci mi niekto podla toho budete vediet poradit, ale dam sem aj fotku: http://img411.imageshack.us/my.php?image=dsc00001ff 5.jpg

Viete mi niekto podla tohto popisu situacie povedat, ci je mozne zriadit ten DSL program aj bez zmeny volacieho programu? Na zakaznickej linke mi totiz povedali, ze do 30 dni to presetria a ja by som to chcel (ak sa to da) vediet skor, pretoze by som to chcel stihnut do Vianoc.

Dakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Veci sa konecne pohli a vdaka mojmu lokalnemu predajcovi mam dnes dokonca uz k dispozicii aj prihlas… nový
Pudel 11.12.2007 07:45
Pudel
Nepoznam Edimaxy, ale byva dobrym zvykom, ze dioda svieti az po nadvizani spojenia s dslamom, cize j… nový
fleg 11.12.2007 11:54
fleg
Mohol by si mi teda poradit, aky router zobrat? Lepsie povedane akej znacke sa vyhnut? Zobral by som… nový
Pudel 11.12.2007 12:03
Pudel
Pokial ho mas zdarma tak si ho otestuj. Ale ja nemam dobre skusenosti s lowcost znackami a v praxi s… poslední
fleg-sk 11.12.2007 13:34
fleg-sk

Veci sa konecne pohli a vdaka mojmu lokalnemu predajcovi mam dnes dokonca uz k dispozicii aj prihlasovacie udaje. Takze zrazu asi staci aj moje sucasne vedenie. Podla infolinky este nie som aktivovany, skusal som sa aj pripojit, ale este to nejde.
Chcem sa vsak opytat este jednu vec, mam pozicany router Edimax AR-7084gA a v navode je napisane, ze ak je linka schopna spracovat ADSL internet, tak sa ma po pripojeni kablu rozsvietit zelena dioda. Skusal som to aj so spliterom aj bez neho, no dioda stale blika.
Preto sa pytam, neviete niekto ci sa ma ta dioda rozsvietit aj bez ohladu na to, ci som uz aktivovany alebo az po aktivacii?
Dakujem.

Nepoznam Edimaxy, ale byva dobrym zvykom, ze dioda svieti az po nadvizani spojenia s dslamom, cize je to ok ak blika. Som rad, ze si dal na moje rady a nedal sa odbit blbymi ludmi;o).
Ak ti mozem dat este jednu radu nekupuj si ziaden shitny router. Vyhnes sa kopcu problemov.

Mohol by si mi teda poradit, aky router zobrat? Lepsie povedane akej znacke sa vyhnut? Zobral by som aj ten od teba, ale ako som ti spominal aj cez ICQ mal som predtym wifi router od predajcu tu v ZM a ten sa mi ponukol, ze mi ho za doplatok vymeni za ADSL wifi router, takze to mam jednoduchsie. Diky.

Pokial ho mas zdarma tak si ho otestuj. Ale ja nemam dobre skusenosti s lowcost znackami a v praxi sa mi osvedcili len zyxely a smc. Smc navyse ako jeden z prvych uz pred par rokmi daval na svoje vyrobky 5 rocnu zaruku, co tiez potesi.
Ja mam smcecka skoro vzdy skladom, pretoze ich dost casto instalujem u zakaznika, takze nie je problem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru