Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno DVD-RAM - Ako funguje kontrola pri zápise?

Keď niečo vypálim na DVD, tak kontrolujem, či je to dobre zapísané. Pri DVD-RAM sa kontroluje ešte počas zápisu, či sú údaje správne zapísané. Ale zaujíma ma toto: Keď sa kontroluje DVD-RAM počas zápisu, tak sa kontroluje, či sú dáta čitateľné alebo sa kontroluje či sú dáta zapísané správne? Ide o to, či mám po zápise všetky dáta skontrolovať na identitu alebo nie. Zapisujem pod Windows XP SP2, ale neviem, aký mám ovládač. Zapisujem na UDF 2.0 formátované továrensky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
:-D LOL. Data se samozřejmě kontrolují na integritu. laser čte vždy buď 1 nebo 0 (a to u všech médi…
touchwood 08.12.2007 14:21
touchwood
Nechápem prečo sa na tom smeješ, ja keby robím nejakú utilitu na kopírovanie a je tam možnosť kontro…
msx. 08.12.2007 14:34
msx.
No jo, ale DVD-RAM je z hlediska OS blokové médium, tj. nelze to srovnávat s pálením v Neru. Tj. kdy… poslední
touchwood 09.12.2007 10:13
touchwood

Nechápem prečo sa na tom smeješ, ja keby robím nejakú utilitu na kopírovanie a je tam možnosť kontroly zapísaného, tak kontrolujem, či je obsah v poriadku. Veď si zober, že v Nerovi som dal vypáliť CD, vypísalo, že je v poriadku a potom som ho kopíroval v Total Commanderi a nedokázal som niektoré súbory ani prečítať. Takže nie je kontrola ako kontrola. Tej v Nerovi napríklad žiaľ neverím vôbec. Ty keď niečo vypáliš a odložíš to do archívu, tak si neskontroluješ, či je to v poriadku? Raz som takto odhalil aj zlé DVD médium. Bolo síce napálené dobre, ale niektoré bajty boli inak a Total Commander mi pri dvoch súboroch hlásil nezhodu.:beer:

No jo, ale DVD-RAM je z hlediska OS blokové médium, tj. nelze to srovnávat s pálením v Neru. Tj. když něco zapíšeš, tak mechanika zapíše blok a následně jej přečte a porovná (tj. zkontroluje).

A znova ti píšu: I poškozené CD/DVD v každém místě "přečteš" vždy - tj. vždy ti mechanika na low-level úrovni vrátí buď 1 nebo 0 (vodicí drážka je totiž již předlisována). Otázka je, zda ta série jedniček a nul dává správný kontrolní součet, zda se jedná o relevantní a správná data atd. Samozřejmě tato kontrola (která je navíc velmi sofistikovaná a poradí si i jistým stupněm poškození) neprobíhá v PC, ale ještě v mechanice. Tolik k rozdílu pojmů "přečíst" a "zkontrolovat."

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru